Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Κατατέθηκε στην βουλή το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη. Κατ' αρχάς, να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει τέτοια ποικιλία.

Κατατέθηκε στην βουλή το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη. Κατ' αρχάς, να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει τέτοια ποικιλία. Υπάρχει ένα φυτό το οποίο δίνει πολλά ωραία πράγματα, ανάμεσά τους και ιάματα.

Η ιστορία του φυτού είναι μακρά και δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς γιατί θάφτηκε. 
Αρκεί μια ματιά γύρω μας για να δούμε το χάλι του πλανήτη με την υιοθέτηση των παραγώγων πετρελαίου και την ατέλειωτη πλαστικούρα που προκαλεί ασφυξία σ' αυτόν και στα πλάσματά του. Και δεν φτάνει η απαγόρευση χρήσης για παραγωγή οικολογικών υλικών, προχώρησε και στην απαγόρευση παραγωγής και χρήσης ιαμάτων. Το ρίξαμε στα φάρμακα και στη χημικούρα, πιστοί στην επιστήμη και τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της με την βεβαιότητα ότι εργάζεται για το καλό του ανθρώπου. Δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει με το γεγονός ότι σκοπός της επιστήμης είναι η ανακούφιση του ανθρώπου. Μόνο που ανάμεσα στην επιστήμη και τον άνθρωπο υπάρχει μια γέφυρα που λέγεται κέρδος, και η γέφυρα αυτή που επιτρέπει την πρόσβαση στην επιστήμη φυλάσσεται από όλο το ενδιαφερόμενο κύκλωμα. Οι εκτός κυκλώματος που φωνάζουν κάτι χρόνια τώρα χαρακτηρίζονται απλώς γραφικοί.
Το θέμα Νοβάρτις μπορεί να χρησιμοποιείται στις μέρες μας για πολιτικές σκοπιμότητες, όμως κουβαλάει αδιάσειστα στοιχεία ότι ο ανθρώπινος πόνος είναι η καλύτερη επένδυση για το βρωμερό κύκλωμα του οποίου ο ρόλος είναι η εξυπηρέτηση του ανθρώπου και όχι η κυνική εκμετάλλευσή του. Ενδιαφέρον το ότι ένα κοινό μυστικό όπως τα νταλαβεράκια γιατρών και φαρμακάνθρωπων υπό την σκέπη της πολιτείας προκάλεσε τέτοιο σοκ. Θα έλεγε κανείς ότι μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη τέτοιων πρακτικών παρά αυτή καθαυτή η χρήση τους. Μπορεί να γνωρίζουμε, αλλά άλλο να μας το επιβεβαιώνουν κιόλας...:P
Το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει ο μέσος ταλαιπωρημένος νους από όλα αυτά είναι ότι τον έχουν φλομώσει στο παραμύθι και πληρώνει πολύ ακριβά την εξαθλίωση του πλανήτη και των πλασμάτων του...

ΜΑΡΙΝΑ ΔΑΠΟΝΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις