Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Για την πατρίδα…

”Είσαι για πράσινο μπερέ!» και την αγκάλιασε, την φίλησε σαν να ήταν η δικιά του γιαγιά.
«Γιατί δεν ήρθατε Θεσσαλονίκη?
Σας περιμέναμε όλοι μαζί παρεούλα…οι έφεδροι ειδικών δυνάμεων ήταν δεξιά μας, ο σύλλογος μας κορεάτικων πολεμικών τεχνών στη μέση, πιο αριστερά ήταν η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων και πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΤΕ?
Εκεί δεν θα ήταν τρεις πρωτοετείς «ψάρια» Ευέλπιδες που θρασύδειλα τους χτυπήσατε.
Να ερχόσασταν…θα περνούσαμε πολύ ωραία!!! Στο Θερμαϊκό απευθείας να παριστάνετε τα υποβρύχια.
θα σας πω ένα περιστατικό που εμένα προσωπικά αλλά κι έναν φίλο μου παλιό μου συμμαθητή στο Λύκειο μας συγκίνησε πάρα πολύ στο συλλαλητήριο:
Δίπλα από την εξέδρα στεκόταν μια γιαγιά 92 χρονών όρθια επί 4,5 ώρες για την Μακεδονία. Όπως σας το λέω! Πως άντεξε αυτή η γυναίκα στην ηλικία της. Η ΘΕΛΗΣΗ του ανθρώπου. Η ΠΙΣΤΗ του ανθρώπου σε ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ.
Ο παλιός μου συμμαθητής και φίλος (μεταξύ άλλων είναι πιστοποιημένος χειριστής σε 9 πολεμικά όπλα και έχει αντιμετωπίσει Σομαλούς πειρατές σε επίθεση τους εναντίον Ελληνικού εμπορικού πλοίου στο οποίο ήταν μέλος της ομάδας ασφαλείας του πλοίου και τους αναρχοθρασύδειλους τους έχει για πρόγευμα πριν ασχοληθεί με τους Τούρκους) που ήταν στην περιφρούρηση με κοιτούσε, τον κοιτούσα, κοιτούσαμε τη γιαγιά με απορία για την αντοχή της.
Μετά από λίγο έκανα βόλτες για να “κόψω κίνηση” παρέα με έναν άλλο φίλο μου(κι αν τυχόν βλέπαμε τίποτα ύποπτο να ενημερώναμε ότι είδαμε ύποπτες φάτσες μέσα στον κόσμο). Όταν γυρίσαμε η γιαγιά πάλι εκεί, πλησιάσαμε τον παλιό μου συμμαθητή, την κοιτούσαμε μαζί και οι τρεις και μου είπε ψιθυριστά συγκινημένος ο κομμάντο:
» Ρε μλκ δες τη γιαγιά, δες τη γιαγιά ρε μλκ, τσολιάς ρε μλκ, μου έρχεται να της φιλήσω τα χέρια, «.
Δεν κρατήθηκε, τη ρώτησε κάποια στιγμή:
– «Γιαγιά, πόσο χρονών είσαι?»
– «92»
– «Α ρε γιαγιά είσαι κομμάντο από τα λίγα!”
Και η γιαγιά μας κοίταξε και τους τρεις, συγκινήθηκε και δάκρυσε !!!
Και συνέχισε ο παλιός μου συμμαθητής(29 χρονών, αν αλλάξει κάποιος τη σειρά των αριθμών βγαίνει 92.Το συζητούσαμε κι αυτό μετά μεταξύ μας και γελούσαμε):
– ”Είσαι για πράσινο μπερέ!» και την αγκάλιασε, την φίλησε σαν να ήταν η δικιά του γιαγιά.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!
Αυτοί που μας ειρωνεύονται,αυτοί που μας χαρακτηρίζουν, αυτοί που μας απειλούν, αυτοί που με τις οργανωμένες τους ΨΕΠ προσπαθούν να μας «σπάσουν»,δεν αξίζουν ούτε για οσχεότριχες του Μέγα Αλέξανδρου και του Παύλου Μελά.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ!
Είμαστε ακόμα πολλοί οι αυθεντικοί τρελοί!
Χιλιάδες!!!
Ο τόπος αυτός δεν σώθηκε ποτέ από λογικούς!
Αν ήταν όλοι λογικοί σε αυτό τον τόπο ακόμα θα ήμασταν τμήμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ή θα είχαμε γίνει Βουλγαρόσποροι.
Στις 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΟΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!
____________________________
Αnna Art
Το αλίευσα από σχολιαστή σε κάποιο blog.
________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις