Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Γιαταγάνα: Έμποροι ναρκωτικών απειλούσαν ότι θα βιάσουν την κόρη μου και θα μου τη στείλουν κομματάκια

Η πρώην εισαγγελέας και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Χρυσούλα Γιαταγάνα, μίλησε στο Thestival, με αφορμή το πρώτο της βιβλίο με τίτλο: «Γεντί Κουλέ η Απολογία», για την
σκοτεινή πλευρά του σωφρονιστικού συστήματος και τις απειλές που δεχόταν η ίδια και η οικογένειά της.

Η κ.Γιαταγάνα, η οποία εξελέγη βουλευτής με τους ΑΝΕΛ και στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε, άσκησε επίσης δριμεία κριτική κατά του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, τονίζοντας ότι "άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα πιστεύει".

Στο μυθιστόρημά της η κ. Γιαταγάνα παρουσιάζει τον αγώνα της εισαγγελέως που οδήγησε στο κλείσιμο των φυλακών του Επταπυργίου και εξελίσσεται σε ένα ψυχολογικό θρίλερ. Η ίδια διηγείται με χαρακτηριστική λεπτομέρεια τους διαλόγους και τις καταστάσεις γύρω από την τεταμένη εκείνη περίοδο.

"Πήγαινα ένα εξάμηνο και έκανα ανάκριση στις φυλακές. Περισσότερο ήταν οι απειλές που δεχόμουν. Με απειλούσαν οι έμποροι ναρκωτικών. Είχαν “νονό” μέσα στην κυβέρνηση. Ήρθε και με απείλησε και μου είπε: “Είναι δυσαρεστημένο το υπουργείο μαζί σου. Θα βρεις άσχημα τον μπελά σου”. Τη δεύτερη φορά πήρε τηλέφωνο και με απείλησε πολύ άσχημα. “Θα πας από τροχαίο” μου είπε και του απάντησα: “Θα πάω, αλλά εσύ θα πας φυλακή”. Όταν περατώθηκε η ανάκριση, έκανα το πόρισμά μου και κληθήκαν οι κατηγορούμενοι, απείλησαν τα παιδιά μου. Απειλούσαν την κόρη μου ότι θα τη βιάσουν ομαδικά και ότι θα μου την στείλουν κομματάκια. Έλεγαν ότι θα σκοτώσουν τον γιο μου. Παρακολουθούσαν την κόρη μου και αυτή επί δύο χρόνια δεν πήγαινε στο πανεπιστήμιο. Το αντιλαμβάνεστε; Είχαμε τρομοκρατηθεί και εγώ και ο πατέρας της. Ήταν αδίστακτοι"

Αναφορικά με την υπόθεση της Novartis δήλωσε: «Για τους πολιτικούς, ή έχεις αποδείξεις ή δεν έχεις. Υπάρχουν και καθαροί πολιτικοί από όλες τις παρατάξεις. Υπάρχουν και αυτοί που ενδεχομένως θα παίρνουν. Για να μιλήσει ένας εισαγγελέας πρέπει να έχει αποδείξεις. Είναι αποδείξεις, όμως, οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι σε αυτήν την υπόθεση; Ό,τι τους ζητάνε το λένε. Εγώ δεν θα εκτιμούσα κουκουλοφόρους μάρτυρες. Ο Τσίπρας προχθές είπε ότι είναι “πολιτική η ευθύνη”. Το “γύρισε”. Πολιτική ευθύνη έχει και ο Τσίπρας».

Για τον Πάνο Καμμένο ανέφερε μεταξύ άλλων: "Δεν μπορώ να ξέρω πόσο το πιστεύω το θέμα. Μαζί του είχα εκλεγεί και έφυγα, όταν διαπίστωσα ότι άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα πιστεύει. Όταν δεν τον ενδιέφεραν πολύ μεγάλα θέματα, όπως της θρησκείας ας πούμε, έλεγε: “Πάω στους παπάδες να τους κοροϊδέψω”. Αν το πιστεύει (για το Σκοπιανό) καλώς. Αν δεν το πιστεύει, είναι πια ο μόνος τρόπος να διατηρηθεί στην εξουσία. Ξέρει, όμως, ότι θα ψηφίσουν οι άλλοι. Ο Σόρος λαδώνει αρκετούς πολιτικούς, που είναι αρκετοί για να πουληθεί ο όρος “Μακεδονία”, χωρίς την ψήφο του Καμμένου. Τα σταθμίζει ο Καμμένος, τα ξέρει αυτά. Δεν τον έχω σε εκτίμηση. Πάντως τη στάση του, αν είναι καθαρή, την εκτιμώ αφάνταστα. Έχω, όμως, επιφυλάξεις για τις θέσεις του".



Πηγή: thefestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις