Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Γλυκό σαν τάρτα με καρύδια και μέλι

Υλικά

100γρ βούτυρο αγελαδινό
120γρ ζάχαρη άχνη
2 μέτρια αυγά , κατά προτίμηση βιολογικά

60γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ αμύγδαλα αναποφλοίωτα
300- 400γρ καρυδόψιχα καλής ποιότητας
150-200γρ μέλι θυμαρίσιο

Εκτέλεση
Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο, την άχνη και τα αλεσμένα αμύγδαλα μέχρι να «φουσκώσουν» και να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για 2 ώρες τουλάχιστον. Είναι προτιμότερο να το φτιάξουμε από την προηγούμενη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Γεμίζουμε ένα στρόγγυλο πυρέξ ή ταψί 20 – 22 εκ. με το μίγμα και καλύπτουμε με τα καρύδια. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστό ρίχνουμε το μέλι σε όλη την επιφάνεια. Διατηρείται εκτός ψυγείου για περίπου 10 μέρες.

Το σχόλιο της μαμάς:

Αν θυμάμαι καλά αυτή είναι η πρώτη μου συνταγή που έκανα από τους γνωστούς ζαχαροπλάστες. Μέχρι τότε αρκούμουν στο βιβλίο με τις συνταγές της μαμάς μου και της θείας μου... Θυμάμαι ότι, ο βασικός δοκιμαστής των συνταγών μου, είχε εκπλαγεί.... Πέρα από την ιστορία, πρόκειται για μια εξαιρετική συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, τόσο διαφορετική από οτιδήποτε άλλο! Δοκιμάστε την με ένα υπέροχο ελληνικό μέλι που εσείς θα επιλέξετε, είναι νόστιμο και ζουμερό. Μια συνταγή που θα αφήσει εντυπώσεις...

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις