Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

HPΩΑΣ; Ο Roman Nikolaevic Filippov πρόλαβε να εκτιναχθεί με το κάθισμα του και να φτάσει στο έδαφος...

Ο Roman Nikolaevic Filippov καταγόταν από την Κριμαία και ήτανε πιλότος της Ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας. Μετά το
φασιστικό πραξικόπημα της Δύσης και την νόμιμη προσάρτηση της Κριμαίας στην Ρώσικη ομοσπονδία ο Φιλίπωφ εντάχθηκε στο ενεργητικό της Ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
Πριν δυο μέρες με το αεροπλάνο του βομβάρδιζε θέσεις ισλαμιστών τρομοκρατών ,καθοδηγούμενων από την Τουρκία, όταν ένας αντιαεροπορικός πύραυλος βρήκε το αεροπλάνο του και το κατέρριψε. Ο Φιλίπωφ πρόλαβε να εκτιναχθεί με το κάθισμα του και να φτάσει στο έδαφος.

Εκεί τον εντόπισαν τα μανιασμένα στίφη των τουρκοισλαμιστών και τον περικύκλωσαν. Ο Ρομάν όμως δεν είχε πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Έλαβε θέση, έβγαλε το πιστόλι του άρχισε να τους ρίχνει ενώ κάποια στιγμή εκτόξευσε και μια χειροβομβίδα κατά πάνω τους.

Όταν του τελείωσαν τα πυρομαχικά έβγαλε την τελευταία του χειροβομβίδα τράβηξε την περόνη, φώναξε «Это вам за пацанов!»(Αυτό είναι για τα αγόρια!) και πέρασε στην αιωνιότητα.

Ο Roman Nikolaevic Filippov ακολούθησε το μονοπάτι της αθανασίας που πριν από αυτόν χιλιάδες προγονοί του περπάτησαν υπερασπιζόμενοι το Στάλινγκραντ, το Λένινγκραντ, την Μόσχα. Ο Φιλίπωφ αρνήθηκε να πέσει στα χέρια των απολίτιστων με συνέπεια να βασανιστεί και να εξευτελιστεί. Σαν ιδανικός αυτόχειρας επέλεξε αυτός το πότε και το πως θα αφήσει τον κόσμο τούτο.

Είναι μαζί τώρα με όλα τα άλλα παιδιά που πέσανε πριν από αυτόν...

Αιωνία η μνήμη σου Ρώσε αδερφέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις