Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

Ηχηρό μήνυμα Μέρκελ σε Τσίπρα για τις τουρκικές προκλήσεις: Σαφής και δεδομένη η στήριξη της Γερμανίας

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Τη στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, εξέφρασε η καγκελάριος
Άνγκελα Μέρκελ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της τετραμερούς συνάντησης στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.
Συγκεκριμένα στην τετραμερή διάσκεψη και κατά τη συζήτηση για το μεταναστευτικό, από όλες τις πλευρές τονίστηκε ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στον τομέα του μεταναστευτικού είναι αποτελεσματική και πρέπει να διαφυλαχθεί, αναφέρει η ελληνική κυβερνητική πηγή.
Η ίδια πηγή επεσήμανε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η ευρωτουρκική συνεργασία στον τομέα της μετανάστευσης είναι μεν σημαντική και πρέπει να διαφυλαχθεί, όμως η συνεργασία αυτή απαιτεί να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο.
Ύστερα από αυτήν την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, η Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε δημόσια ότι «η στήριξή μας στο θέμα αυτό είναι σαφής και δεδομένη».

Όπως έγινε γνωστό, στην τετραμερή συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας στο μεταναστευτικό.

Μεταξύ των σημείων που συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν ήταν ότι θα υπάρξει παροχή γερμανικής και ευρωπαϊκής υλικοτεχνικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της διαχείρισης συνόρων και επίσης, σημειώθηκε η υποστήριξη της Κομισιόν στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις