Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Με τον Αμερικανό πρέσβη συναντήθηκαν Δραγασάκης και Καμμένος

Συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και με τον Υπουργό Άμυνας είχε την Παρασκευή ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο οποίος σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον
ΑΝΤ1 σχολίασε τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και την οικονομία.
Ο Τζέφρεϊ Πάιατ, συνάντησε τον Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος του παρουσίασε, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αντιπροεδρίας, «τον οδικό χάρτη της Κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του Προγράμματος τον Αύγουστο και για την προετοιμασία της ασφαλούς και βιώσιμης αυτοδύναμης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε τη σημασία της διαμόρφωσης του εθνικού σχεδίου για το μέλλον της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή. Βασικός άξονας του σχεδίου, το οποίο ήδη διαμορφώνεται, είναι το νέο υπόδειγμα Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης».
«Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ και η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια. Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, τάσσεται υπέρ της διαβαλκανικής συνεργασίας. Τόνισε δε ότι δε ότι η προσπάθεια επίλυσης εκκρεμοτήτων, όπως αυτή του ζητήματος της ΠΓΔΜ, στη βάση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, θα συμβάλει στην αξιοποίηση της σημαντικής ευκαιρίας για την υλοποίηση ενός σχεδίου βαλκανικής συνανάπτυξης για τη σταθερότητα και την αναβάθμιση της θέσης της περιοχής συνολικά, στην Ευρώπη και τον κόσμο», καταλήγει η ανακοίνωση.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΥΕΘΑ, «ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey R. Pyatt και αντάλλαξαν απόψεις επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις