Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΣΣΥΡΙΟΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την επιστράτευση των χριστιανών Ασσυρίων της Συρίας στο πλευρό των Κούρδων, αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, με την υπογράμμιση ότι ένοπλες ομάδες
που έχουν συγκροτηθεί τελευταία έχουν φτάσει στο Αφρίν για να πολεμήσουν τους Τούρκους και τους ισλαμιστές που τους ακολουθούν.
Οι Ασσύριοι προερχόμενοι από την περιοχή του Deyrizor καταφτάνουν κατά ομάδες ενόπλων στο Αφρίν και συντάσσονται στο πλευρό των Κούρδων μαχητών, διατρανώνοντας την θέληση τους να αγωνιστούν κατά των Τούρκων με τους οποίους τους χωρίζει ένα άσβεστο ιστορικό μίσος από την γενοκτονία που έχουν υποστεί στις αρχές του εικοστού αιώνα.
Όπως ανέφερε και ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου των Ασσυρίων της Συρίας, Kino Gabriel, οι Ασσύριοι θα αγωνιστούν μαζί με το YPG, δηλαδή με το στρατιωτικό σκέλος των Κούρδων για να υπερασπιστούν τον θύλακα του Αφρίν κατά των Τούρκων.
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΣΣΥΡΙΟΙ - Εικόνα1
Παράλληλα όπως έγινε γνωστό συνεχίζουν να καταφθάνουν στο Αφρίν εθελοντές Ευρωπαίοι που θέλουν να πολεμήσουν στο πλευρό των Κούρδων κατά των Τούρκων δολοφόνων, όπως τους αποκαλούν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις