Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Συρία: Χωρίς πόσιμο νερό η πόλη Αφρίν -Επλήγη η κεντρική μονάδα υδροδότησης

Η κατάσταση για τους κατοίκους της συριακής πόλης Αφρίν επιδεινώθηκε καθώς έμειναν χωρίς πόσιμο νερό.

Aυτό γιατίη κεντρική μονάδα υδροδότησης της πόλης επλήγη από τα πυρά του τουρκικού πυροβολικού, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti εργαζόμενος στη μονάδα.
«Τα θραύσματα έπληξαν τον εξοπλισμό στο κεντρικό κτίριο, με αποτέλεσμα ο σταθμός υδροδότησης να πάψει να λειτουργεί καθώς δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει με πόσιμο νερό το Αφρίν» δήλωσε ο εργαζόμενος της μονάδας υδροδότησης, προσθέτοντας ότι στο χώρο της μονάδας εξερράγησαν πέντε βλήματα, ενώ ένα έκτο βλήμα που έπεσε στην κεντρική δεξαμενή δεν εξερράγη.
Ο υπάλληλος του σταθμού ανέφερε ότι από τα θραύσματα ενός βλήματος τέθηκαν εκτός λειτουργίας μερικά τμήματα της επιχειρησιακής διοίκησης στο κεντρικό τμήμα της μονάδας υδροδότησης. Ένας βλήμα έπληξε την μονάδα χλωρίωσης πόσιμου νερού.
Το προσωπικό της μονάδας υδροδότησης δήλωσε στο Ria Novosti, ότι εξαιτίας των προβλημάτων αυτών θα επιδεινωθεί η κατάσταση των κατοίκων και το προσφύγων στο Αφρίν, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχουν μερικές δεξαμενές στην πόλη οι οποίες σε περίπτωση βλάβης μπορούν να καλύψουν ένας μέρος των αναγκών της πόλης σε πόσιμο νερό.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις