Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

TO KATAKOKKINO Tesla του Musk ταξιδεύει στο διάστημα

Συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του στο διάστημα το κατακόκκινο αυτοκίνητο Tesla του Elon Musk, έχοντας ξεπεράσει την τροχιά
του Άρη, όπως έγραψε ο Musk στο Twitter και κατευθυνόμενο προς τη Ζώνη των Αστεροειδών.

Το Tesla δεν έφτασε στον Άρη, σύμφωνα με τον στόχο που είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά αντιθέτως άλλαξε πορεία, προς τη Ζώνη των Αστεροειδών.

Ο Elon Musk, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram δημοσίευσε και την τελευταία φωτογραφία του Starman, της κούκλας-αστροναύτη που κάθεται στη θέση του οδηγού του Tesla. Όπως γράφει ο πολυτάλαντος ιδρυτής της SpaceX, "η τελευταία φωτογραφία του Starman στο Roadster, στην πορεία του στην τροχιά του Άρη κι έπειτα στη Ζώνη των Αστεροειδών".


Μάλιστα, μέχρι και πριν λίγη ώρα, η SpaceX έδειχνε live εικόνα από το Διάστημα: 
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης η αμερικανική ιδιωτική διαστημική εταιρεία SpaceX του δισεκατομμυριούχου Elon Musk εκτόξευσε με επιτυχία τον πύραυλο βαρέων βαρών Falcon Heavy, τον πιο μεγάλο και ισχυρό αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Στην παρθενική πτήση του ο πύραυλος μετέφερε στο εσωτερικό του ένα κόκκινο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο Tesla Roadster, το οποίο αυτή τη στιγμή ταξιδεύει στο διάστημα.
Ο επιχειρηματίας αποκάλυψε μετά την εκτόξευση από το ιστορικό Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα ότι έτρεμε από το φόβο του για την έκβαση της εκτόξευσης και ότι έδινε πιθανότητες 50-50 κάτι να πάει στραβά σε αυτό το πρώτο τεστ.
"Ένιωσα μια μεγάλη ανακούφιση. Είχα στο μυαλό μου την εικόνα μιας γιγάντιας έκρηξης στην εξέδρα, μιας ρόδας να πέφτει από ψηλά και να κυλάει μόνη της στο δρόμο. Αλλά ευτυχώς τίποτε από αυτά δεν συνέβη", δήλωσε μετά την πετυχημένη εκτόξευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις