Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Τουρκικό ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τους Κούρδους στη Συρία - Νεκροί δύο Τούρκοι στρατιώτες - Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της κατάρριψης του τουρκικού ελικοπτέρου:

Νεκροί δύο Τούρκοι στρατιώτες. «Θα πληρώσουν το τίμημα», διαμηνύει ο Ερντογάν. Νωρίτερα, ισραηλινό F-16 καταρρίφθηκε από συριακά πυρά.

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από την κατάρριψη του τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Την κατάρριψη του ελικοπτέρου από τις δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής που δρα στην Συρία (YPG), επιβεβαίωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, η κατάρριψη του ελικοπτέρου έγινε κοντά στην πόλη του Αφρίν που βρίσκεται στα βόρεια της Συρίας.
«Ένα από τα ελικόπτερα μας καταρρίφθηκε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Μπορεί να χάσουμε ένα ελικόπτερο, αλλά θα πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος (AKP) στην Κωνσταντινούπολη.
Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της κατάρριψης του τουρκικού ελικοπτέρου:

Κατάρριψη ισραηλινού μαχητικού F-16 από συριακά πυρά

Συριακά αντιαεροπορικά πυρά κατέρριψαν σήμερα ένα ισραηλινό μαχητικό αεριωθούμενο, ενώ το Ισραήλ έπληξε έναν ιρανικό στόχο στη Συρία από τον οποίο είχε εκτοξευθεί προς τον ισραηλινό εναέριο χώρο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ανακοινώθηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως το F16 συνετρίβη στο βόρειο Ισραήλ.
Ισραηλικό μαχητικό
«Οι Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ στοχοθέτησαν τα ιρανικά συστήματα ελέγχου στη Συρία που έστειλαν το UAV στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Μαζικά συριακά αντιαεροπορικά πυρά, ένα F-16 συνετρίβη στο Ισραήλ, ο πιλότος είναι ασφαλής», έγραψε στο Twitter ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικας.

Το Ισραήλ δεν επιδιώκει μία κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, δήλωσε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. «Είμαστε έτοιμοι και ικανοί να προκαλέσουμε ένα βαρύ πλήγμα σε όποιον μας επιτίθεται. Ωστόσο, δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση της έντασης. Υπερασπιζόμαστε τον εναέριο χώρο μας, την κυριαρχία μας και τους πολίτες μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις