Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

video - Βγήκαν στους χώρους διασποράς οι Καταδρομείς στο φυλάκια και στόχευσαν Τούρκους – Συναγερμός στην Καλόλιμνο

Χωρίς τέλος είναι οι προκλήσεις της Τουρκίας, όπου πλέον αποθρασυμένη και ταυτόχρονα με την σιωπή και ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης, έχει εντείνει στο μέγιστο τον βαθμό προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Στρατιωτικοί, αναλυτές και διεθνολόγοι με εμπειρία θεωρούν πως δεν είναι μακρυά η εκδήλωση ενός επεισοδίου. Oι παραβιάσεις των θαλασσίων συνόρων της χώρας, έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα.
Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα πληροφορίες, το απόγευμα της Παρασκευής τέσσερα σκάφη της Τουρκικής ακτοφυλακής, είχαν αναπτυχθεί περιμετρικά των Ιμίων, ενώ ένα απο αυτά, συνόδευσε Τουρκικό αλιευτικό σκάφος που έφτασε έως και την Καλόλιμνο!
Σε άλλη περίπτωση τα Τουρκικά σκάφη, τα πληρώματα των οποίων έχουν αποθρασυνθεί, έφτασαν σε απόσταση 150 μέτρων απο την στεριά στην περιοχή του φυλακίου της Χαλής στην Κάλυμνο.
Εκείνη την στιγμή, σήμανε συναγερμός μόλις φάνηκαν τα κεφάλια των Τούρκων, με τους Ελληνες καταδρομείς να στοχεύουν τους Τούρκους και να περιμένουν το… ΟΚ για βύθιση.
Οι προκλήσεις των Τούρκων έρχονται σε συνέχεια της παθητικής στάσης που οι ψαράδες της Καλύμνου καταγγέλλουν πως διατηρεί η Ελληνική πλευρά σε μια προσπάθεια αποτροπής τυχόν θερμού επεισοδίου στην περιοχή.
Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, όπως πρώτο σας αποκάλυψε το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο επικεφαλής των συμβούλων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε, εξαπέλυσε απειλές κατά της Ελλάδας και δε δίστασε να απειλήσει ακόμη και τον Έλληνα πρωθυπουργό!
Είπε χαρακτηριστικά πως αν γίνει απόπειρα να πατήσει κάποιος στα δύο νησιά «θα τους σπάσουμε τα πόδια, ακόμη και του πρωθυπουργού».
Οι απειλές του Μπουλούτ δε σταμάτησαν εκεί, καθώς είπε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η χώρα του θα αντιδράσει με τέτοιο τρόπο που «η Αθήνα θα νοιώσει την οργή μας που θα είναι χειρότερη από αυτή στην Αφρίν»!
Έκανε αναφορές και στον Πάνο Καμμένο χωρίς να τον κατονομάσει ωστόσο, λίγα 24ωρα μετά τη παρουσία του υπουργού Αμύνης στις νησίδες όπου απέδωσε φόρο τιμής στα τρία παιδιά του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους στις 31 Ιανουαρίου του 1996.
Μεταξύ άλλων είπε: «Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».
Το μόνο σίγουρο είναι πως θα πρέπει να προσέχουν με τις δηλώσεις τους. Οι Ελληνες καταδρομείς δεν… παίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις