Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Βόμβα: Το FBI επιβεβαιώνει για νεκρό Μαυρίκο «Ήταν γέφυρα μεταξύ Novartis και πολιτικών»

Στην πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του koutipandoras για το ρόλο του Παναγιώτη Μαυρίκου στην υπόθεση της Novartis αλλά και τις υπόγειες διαδρομές χρήματος μεταξύ της εταιρίας και κυβερνητικών αξιωματούχων προχωρά το ίδιο το FBI, όπως προκύπτει από τα
διαβαθμισμένα έγγραφα των αμερικανικών Αρχών προς τις ελληνικές διωκτικές Αρχές που διέρρευσαν από τη δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis.
Η επιβεβαίωση αυτή έρχεται να βάλει ακόμα μεγαλύτερο μπουρλότο στο πολιτικό σκηνικό, αφού όπως φαίνεται οι εκλεκτές σχέσεις που είχε ο θανών Παναγιώτης Μαυρίκος με πολλά στελέχη της ΝΔ δεν είχαν να κάνουν μονάχα με διαφημιστική δαπάνη για ανύπαρκτης κυκλοφορίας εφημερίδες και σάιτ και κύκλωμα εκβιασμών σε βάρος ΔΕΚΟ αλλά για ξέπλυμα χρημάτων προς κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Για τον ρόλο του Μαυρίκου τα έγγραφα του FBI όπως έχουν μεταφραστεί επίσημα στη δικογραφία αναφέρουν τα εξής:
«To 2013, ο Φρουζής ήθελε τον Μαυίρκιο (γνωστό στον συντάκτη ως Παναγιώτης Μαυρίκος) να γίνει η επόμενη εταιρεία ξεπλύματος χρήματος. Ο Μαυίρκιος είχε εμπλακεί στο σχέδιο δωροδοκίας. Ο Μαυίρκιος έβαλε διαφημιστικό χώρο σε ιστοσελίδες για τη Novartis. Η Zenith Media ήταν υπεύθυνη για την παροχή ανάλυσης όλων των διαφημίσεων στα media. Ο Μαυίρκιος ήταν η γέφυρα ανάμεσα στη Novartis και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο Μαυίρκιος είχε πρόσβαση σε 3-4 υπουργούς Υγείας.»
Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των εκβιασμών προκαλεί εν τω μεταξύ ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά. Είναι σαφές λοιπόν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις μαρτυρίες για την υπόθεση της Novartis χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για το κατά πόσον από ενδεχόμενη κατάθεσή του απειλούνταν ισχυρά πρόσωπα.
Σε άρθρο του το koutipandoras.gr ήδη από τον Ιούνιο του 2016 είχε διατυπώσει ερωτήματα για τη διαφήμιση που λάμβαναν οι εφημερίδες του Μαυρίκου δήθεν ως αποτέλεσμα εκβιασμών. Αποτελούσε δηλαδή ερώτημα το πώς μπορούσε κάποιος να εκβιάζει χρησιμοποιώντας ως μέσο εφημερίδες και ιστοσελίδες που δεν πωλούσαν πάνω από 100 φύλα, είχαν μηδαμινή αναγνωσιμότητα και φυσικά δεν είχαν καμία απολύτως παρέμβαση.
Το koutipandoras.gr έγραφε τότε χαρακτηριστικά πως «προκύπτει πως τα ανύπαρκτα Μέσα του Παναγιώτη Μαυρίκου είχαν εισπράξει εκατομμύρια. Το πραγματικό λοιπόν ερώτημα ήταν αν οι εκβιασμοί Μαυρίκου εξασφάλιζαν εισπράξεις για τον ίδιο μόνο ή στην πραγματικότητα ήταν μαύρο χρήμα που επέστρεφε σε πολιτικούς». Αυτήν ακριβώς την εκτίμηση φαίνεται πως κάνουν και οι προστατευόμενοι μάρτυρες του σκανδάλου της Novartis.
Έχει άλλωστε αποδειχθεί ως σήμερα πως τόσο ο Μαυρίκος όσο και οι υπόλοιποι της ομάδας εκβιαστών είχαν εξαιρετικές σχέσεις με πολιτικούς. Όπως έγραφε το άρθρο τον Ιούνιο του 2016 εκτός των άλλων «το ηθικό θέμα που υπάρχει φαινομενικά είναι γιατί αυτοί συναναστρέφονταν με εκβιαστές. Το πολιτικό και νομικό όμως είναι, τι σχέσεις είχαν μαζί τους και αν η σχέση αυτή περιείχε και την οικειότητα των επιστροφών του χρήματος».
Το άρθρο κατέληγε τότε ως εξής: «τις επόμενες μέρες ο Μαυρίκος θα κατέθετε συμπληρωματικά στην Ανάκριση για τους εκβιασμούς. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν έλεγε πως οι πραγματικοί αποδέκτες των χρημάτων ήταν όλοι αυτοί με τους οποίους αποδεδειγμένα μιλούσε στα τηλέφωνα; Πως οι πολιτικοί ήταν οι εισπράκτορες και αυτός απλώς το πιστόλι;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις