Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Μήνυμα της ΛΑΕ για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Μήνυμα της ΛΑΕ για την επέτειο της Επανάστασης του 1821


Η επανάσταση του 1821, ο Εθνικοαπελευθερωτικός και συγχρόνως λαϊκός κοινωνικός αγώνας ενάντια στον οθωμανικό ζυγό και στους εγχώριους Κοτσαμπάσηδες, συμπεριλαμβάνονται στις πιο φωτεινές στιγμές της ιστορίας μας...

Η επανάσταση του 1821, ο Εθνικοαπελευθερωτικός και συγχρόνως λαϊκός κοινωνικός αγώνας ενάντια στον οθωμανικό ζυγό και στους εγχώριους Κοτσαμπάσηδες, συμπεριλαμβάνονται στις πιο φωτεινές στιγμές της ιστορίας μας και αποτελούν μια πολύτιμη και επίκαιρη παρακαταθήκη για τον Ελληνικό Λαό.
Οι μετέπειτα κοινωνικοί αγώνες στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της Ευρώπης για την απελευθέρωση των λαών από κάθε είδους παραβίαση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Λαϊκής Κυριαρχίας, καθώς και για την κατάκτηση των θεμελιωδών αρχών της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, εμπνεύστηκαν και άντλησαν δύναμη από το παράδειγμα του 1821.
Ο Ελληνικός Λαός μάτωσε από τις ξένες επεμβάσεις και την ληστρική συμπεριφορά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τις οποίες διευκόλυνε σχεδόν πάντα η εθελόδουλη αστική τάξη. Όμως, ο αγώνας για το δίκιο, την αξιοπρέπεια και τη λαϊκή κυριαρχία, αν και παραμένει ανεκπλήρωτος, θα συνεχίσει να δίνεται σταθερά και απαρέγκλιτα.
Στις ημέρες μας, λόγω της επεκτατικής πολιτικής του καθεστώτος Ερντογάν και της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης, ο ελληνικός λαός δίπλα στην φτωχοποίηση κινδυνεύει να γνωρίσει μεγάλες εθνικές περιπέτειες.
Οι δήθεν σύμμαχοι και οι υποτιθέμενες Ευρωατλαντικές «συμμαχίες» αυτής της χώρας, αποδεικνύονται για άλλη μια φορά «Δούρειοι Ίπποι» για την καταλήστευση της πατρίδας μας και την υπόσκαψη των συμφερόντων της. Αν η χώρα δεν προχωρήσει σε μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή και δεν σχεδιάσει μια νέα, ανεξάρτητη, αντιϊμπεριαλιστική πολιτική αμυντικών και εξωτερικών σχέσεων, τότε η Ελλάδα και η ελληνική νεολαία δεν θα έχουν κανένα μέλλον.
Σήμερα, ο αγώνας του λαού επικεντρώνεται στην προσπάθεια για τον σχεδιασμό μιας νέας ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής, για να καταργηθούν τα μνημόνια και να μπει ένα τέλος στις πολιτικές ακραίας ύφεσης και φτωχοποίησης της κοινωνίας, οι οποίες έχουν συνθλίψει τους εργαζομένους και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, έχοντας δημιουργήσει μια τεράστια ζώνη φτώχειας και εξαθλίωσης.
Η ΛΑ.Ε. καλεί τον ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, να κάνουν δική τους υπόθεση την ακύρωση των μνημονίων και τη διεκδίκηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Λαϊκής Κυριαρχίας. Να εμπνευστούν από την Επανάσταση του 1821, τις αξίες και τα οράματα της και να τα συνδέσουν με τους μεγάλους ενωτικούς ταξικούς λαϊκούς αγώνες για την κοινωνική χειραφέτηση και απελευθέρωση, για μια Ελλάδα προοδευτική, ανεξάρτητη, δίκαιη, με προοπτική ένα σύγχρονο σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις