Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018

Επτά νεκροί και 22 τραυματίες μετά από έκρηξη κοντά σε τζαμί στην Καμπούλ

Καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα σιιτικό προαύλιο της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά άνθρωποι,
όπως ανακοίνωσαν οι αφγανικές αρχές. Σύμφωνα με αξιωματούχους, η επίθεση είχε προφανώς στόχο το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να τιμήσει τη μνήμη ενός πολιτικού ηγέτη από την κυρίως σιιτική μειονότητα Χαζάρα.
«Από την έκρηξη σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι και 22 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνις μέσω Facebook. Νεκροί είναι ένας αστυνομικός και έξι πολίτες. Ο δράστης σταμάτησε σε σημείου ελέγχου και ανατινάχθηκε, δήλωσε ο Νασράτ Ραχίμι, εκπρόσωπος του υφυπουργείου Εσωτερικών.
Όπως είπε ο ίδιος, στόχος του καμικάζι ήταν το συγκεντρωμένο πλήθος για την επέτειο θανάτου του Αμπντούλ Αλί Μαζάρι, ενός πολιτικού ηγέτη από την μειονότητα Χαζάρα, τον οποίο σκότωσαν οι ταλιμπάν το 1995. Μια οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά από επιθέσεις με στόχο σιιτικά τεμένη και συναθροίσεις των Χαζάρα παρότι πολλοί αφγανοί και δυτικοί αξιωματούχοι ασφαλείας αμφισβητούν ότι η οργάνωση δρα μόνη της.
Τον Δεκέμβριο δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο σιιτικό πολιτιστικό κέντρο για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος, ενώ δύο μήνες νωρίτερα σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις σε τεμένη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 72 άνθρωποι.
Η επίθεση σημειώθηκε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την έκκληση του προέδρου Ασράφ Γάνι προς τους ταλιμπάν να προσέλθουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό της τελευταίας φάσης του αφγανικού πολέμου που μετρά τουλάχιστον 16 χρόνια.
View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
7 dead, 22 injured in suicide explosion west of Kabul, Afghanistan
kathimerini.gr
http://www.antonionews.gr/?p=173010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις