Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Η Κυβέρνηση απολύει 90 εργαζόμενους στην ΕΥΑΘ!!!


Η Κυβέρνηση απολύει 90 εργαζόμενους στην ΕΥΑΘ!!!

ΑΠΟΛΥΕΙ 90  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΑΘ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣ/ΚΗΣ !!!

 

 Την Τετάρτη 7 Μάρτη, δυο γεγονότα στη Θεσσαλονίκη απεικόνιζαν την οδυνηρή πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας των οκτώ χρόνων μνημονίων.

Έξω από την ΕΥΑΘ διαμαρτύρονταν οι απολυμένοι συμβασιούχοι, οι οποίοι εργάζονταν σ΄ αυτήν από 8 ως και 19 χρόνια, καλύπτοντας  πάγιες και διαρκείς ανάγκες της, ενώ στο άγαλμα Βενιζέλου, το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και  ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, με πορεία πήγαινε προς το συμβολαιογραφικό γραφείο, το οποίο έκανε «πρεμιέρα» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην πόλη, προκειμένου να τους σταματήσει.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας πιστά τα χνάρια των αντίστοιχων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αφού οδηγεί στην απόλυση και εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους, όπως τους συμβασιούχους της ΕΥΑΘ (μετά από δεκαετίες εργασίας), αφαιρώντας τους τη δυνατότητα να ανταποκριθούν πλέον στις υποχρεώσεις τους, τους βαφτίζει μετά στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους παίρνει τα σπίτια και ότι άλλο νοείται ως λαϊκή περιουσία.
Αυτό το κακόγουστο σενάριο της απόλυτης κοινωνικής βαρβαρότητας, διαδραματίζεται εδώ και οκτώ χρόνια στην Ελληνική Κοινωνία.
Αυτό που ξεχωρίζει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τις άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις, είναι η απόλυτη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ!!! Η οργάνωση Θεσσαλονίκης του,  δυο μέρες πριν, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Εργασιακές Σχέσεις στον Ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα: Σημερινή κατάσταση και προοπτικές (!!!)».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο κ. Κρεστενίτης, Πρόεδρος της ΕΥΑΘ, δε γνωρίζουμε ωστόσο αν τοποθετήθηκε και πολύ περισσότερο, αν αναφέρθηκε στις «προοπτικές» των 90 συμβασιούχων που απολύει η δημόσια (ακόμη) επιχείρηση της οποίας προΐσταται. Την εκδήλωση συντόνιζε (σύμφωνα με το δελτίο τύπου) εργαζόμενη στο ΑΠΘ, εργολαβική, της εταιρείας ISS. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, εδώ και τρία χρόνια πια, από τη μια διατηρεί τις εργολαβικές εταιρείες, τους μεγαλύτερους εκμεταλλευτές των εργαζομένων κι από την άλλη, βάζει στα πάνελ των κομματικών εκδηλώσεών ομιλητές εργολαβικούς, για να μιλήσουν για την ακραία κατάσταση εργασιακής δουλείας, στην οποία με την κυβερνητική πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ, τους διατηρεί!!!

Η Λαϊκή Ενότητα Α Θεσσαλονίκης στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το δίκαιο αίτημα των 90 συμβασιούχων της ΕΥΑΘ να μην απολυθούν, αφού επί χρόνια κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της επιχείρησης, και μάλιστα, για έναν ανεξήγητο λόγο, δεν τους δόθηκε η σχετική μοριοδότηση στον πρόσφατο διαγωνισμό ΑΣΕΠ μέσω του οποίου προσλήφθηκαν 150 εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, όπως κάνει η κυβέρνηση, πολύ σωστά, για το διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ, των συμβασιούχων στους δήμους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις