Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Στελέχη της ΛΑ.Ε. πάνω στην αστυνομική κλούβα σε δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών!

Στελέχη της ΛΑ.Ε. πάνω στην αστυνομική κλούβα σε δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών!

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στην αγωνιστική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών, Πανεπιστημίου 56, τα ΜΑΤ έσπρωξαν με τις ασπίδες και έριξαν κάτω τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. 


Τα ΜΑΤ, σε συνεργασία με ιδιοκτήτη μπαρ της στοάς που βρισκόταν το συμβολαιογραφείο, διέκοψαν προς στιγμήν τις δηλώσεις του Παν. Λαφαζάνη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, βάζοντας στη διαπασών τραγούδια του Ν. Σφακιανάκη και θέλοντας να δηλώσουν και να αναδείξουν συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα.
Το γεγονός κατήγγειλε με δηλώσει του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και το αφιέρωσε στους Τσίπρα, Τόσκα και Κοντονή
Ολόκληρες οι δηλώσεις του Παν. Λαφαζάνη στο τέλος του ρεπορτάζ
Στελέχη της ΛΑ.Ε. ανέβηκαν πάνω στην αστυνομική κλούβα, μια εκ των τριών που, κατά πρωτοφανή τρόπο, παράνομα και αυθαίρετα είχε τοποθετηθεί μέσα στη στοά στην Πανεπιστημίου 56, που βρίσκεται συμβολαιογραφείο, το οποίο πραγματοποιούσε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας, και σήκωσαν πανό της ΛΑ.Ε. που ανέγραφε ”Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.
Μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 28/3/2018, μετά από κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας σε συμβολαιογραφικό γραφείο, που πραγματοποιούσε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας, στην οδό Πανεπιστημίου 56, στην Αθήνα.
Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν και συλλογικότητες, όπως το ‘‘Δεν Πληρώνω” και η ”Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών”.
Το συγκεκριμένο συμβολαιογραφικό γραφείο έβγαζε παράνομα σήμερα στο… σφυρί ένα ισόγειο κατάστημα 162,5 τμ στη Λάρισα, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 85.000 ευρώ για υποθήκη 138.000 ευρώ.
Να σημειωθεί πως ο σημερινός ”επιχειρησιακός” σχεδιασμός της ΕΛΑΣ παραβίασε κάθε ίχνος νομιμότητας και οι διαδηλωτές φτάνοντας στο συμβολαιογραφικό γραφείο, η είσοδος του οποίου βρίσκεται σε στοά, εκτός από πλήθος διμοιριών  (!) των ΜΑΤ που το φρουρούσαν, αντίκρισαν τρεις κλούβες και πολλά ΒΑΝ της αστυνομίας, μέσα στην ίδια τη στοά ανάμεσα σε καταστήματα και γραφεία, να αποκλείουν κατά πρωτοφανή τρόπο και τις τρεις εισόδους της στοάς.
Η αστυνομική αυθαιρεσία έφτασε σε τέτοιο σημείο που οι άνδρες των ΜΑΤ έσπρωξαν και έριξαν κάτω τον συμμετέχοντα στην κινητοποίηση Γραμματέα της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η πιο χαρακτηριστική και αγωνιστική στιγμή της σημερινής κινητοποίησης στην Αθήνα ήταν, όταν μέλη της ΛΑ.Ε, αγνοώντας την αστυνομική καταστολή, έφεραν σκάλα και ανέβηκαν στην οροφή σε δυο αστυνομικές κλούβες, που παράνομα και αυθαίρετα είχαν τοποθετηθεί μέσα στη στοά, και σήκωσαν πανό της ΛΑΕ κατά των πλειστηριασμών.
Επίσης μεταξύ των εκατοντάδων πλειστηριασμών που είχαν ανακοινωθεί για αυτήν την Τετάρτη ήταν: Διαμέρισμα στα Καμίνια για χρέος 50.000 ευρώ με 1η προσφορά 81.000ευρώ αλλά και ένα διαμέρισμα στην Ακαδημία Πλάτωνος για χρέος 100.000 ευρώ».
Παράλληλα σήμερα σε όλη τη χώρα εκπλειστηριάζονταν ηλεκτρονικά ακίνητα για χρέη πολύ κάτω των 300.000 ευρώ.
Η αναξιοπιστία και τα ψέματα της Κυβέρνησης αναδεικνύονται κάθε στιγμή, σε σχέση με τη δήθεν δέσμευσή της, την οποία διακήρυσσε σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα εκπλειστηριαστούν ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ.
 Η ΛΑΕ και τα κινήματα με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους και την παρουσία τους στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, σε όλη την χώρα διαμήνυσαν ότι ούτε η αστυνομική βία, ούτε οι προσαγωγές ούτε οι συλλήψεις δεν θα σταματήσουν τον αγώνα τους κατά της αρπαγής λαϊκής περιουσίας και κατοικίας.
Δηλώσεις του Παν. Λαφαζάνη
Με δηλώσεις του ο Παν. Λαφαζάνης, τις οποίες προς στιγμήν διέκοψαν από την στοά της Πανεπιστημίου τραγούδια στη διαπασών του Σφακιανάκη, που έβαλε μπαρ υπό τις ενθουσιώδεις ιαχές των ΜΑΤ, τόνισε τα εξής:
«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε σήμερα το αυταρχικό ΜΑΤοφερεμένο πρόσωπο της, το οποίο από βδομάδα σε βδομάδα γίνεται όλο και πιο αποκρουστικό.
Λυπάμαι ότι νεαροί φανατικοί ΜΑΤ-ατζήδες, ενθαρρυμένοι από την κυβερνητική αυταρχική στάση, με έσπρωξαν και με πέταξαν στο πεζοδρόμιο.
Οι σκηνές βίας και χημικού πολέμου που ζούμε αυτήν την περίοδο θα μοιάζουν ως απλήτρικυμία, μπροστά στις θύελλες που θα ξεσπάσουν όταν τα ΜΑΤ θα πηγαίνουν να πετάνε τον κόσμο έξω από τα σπίτια και τα καταστήματα που εκπλειστηριάστηκαν.
Χάρις στο κίνημα, οι πλειστηριασμοί δεν έχουν την έκταση που επιδιώκουν οι τράπεζες.
Το κίνημα έχει γλιτώσει μέχρι τώρα χιλιάδες σπίτια.
Το κίνημα δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει και το δημόσιο σε πλειστηριασμούς που σχεδιάζει από 1η Μάη.
Διεκδικούμε την ευρεία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών (σεισάχθεια) ως ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία.
Διεκδικούμε την ανατροπή για να αποκτήσει ελπίδα και προοπτική η χώρα και για να μείνουν οι νέοι στην πατρίδα μας.»

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις