Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

EKAKTH EIΔΗΣΗ: Θα συνεχιστεί η αιχμαλωσία των στρατιωτών μας – Αποτυχία της Κυβέρνησης – Κατ’ οίκον περιορισμό στο προξενείο η ελληνική πρόταση

Ανώτατη πηγή ενημέρωσης αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια οι έλληνες στρατιωτικοί να μεταφερθούν από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη.


Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκαν προφυλακιστέοι με το αιτιολογικό ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής από τη χώρα και δεν διαθέτουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.

Τι σημαίνει αυτό απλά, κατ’ οίκον περιορισμός στο κτήριο του ελληνικού προξενείου στην Αδριανούπολη και φυσικά απαγόρευση εξόδου από την Τουρκία.


Την ίδια στιγμή, οι γονείς και των δυο συλληφθέντων στρατιωτικών, όπως μπορείτε να δείτε και στο φωτογραφικό υλικό, βρίσκονται ήδη στο δικαστικό μέγαρο έχοντας πρώτα επισκεφτεί τα παιδιά τους όπως προαναφέραμε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών.


Κατά την διάρκεια του ολιγόλεπτου επισκεπτηρίου είχαν την δυνατότητα να παραδώσουν τα παιδιά τους πολιτικά ρούχα με τα οποία αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον των δικαστών.

Οι δυο αξιωματικοί κρατούνται στην ίδια πτέρυγα με τον  με τον πρώην ηγέτη της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης, Σελαχατίν Ντεμιρτάς. Ο Ντεμιρτάς αντιμετωπίζει κατηγορίες που επισύρουν κάθειρξη έως και 142 ετών, καθώς κατηγορείται για διασυνδέσεις με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) αν και ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες με την επόμενη ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του να έχει οριστεί για τις 11 Απριλίου.







Τα στοιχεία όπως αναφέρει εδώ και μέρες στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, περιγράφουν μια περίεργη συμπεριφορά των Τούρκων που μοιάζουν να έστησαν ενέδρα στο ελληνικό περίπολο. Ήδη μια άσκηση που διεξήγαγε η Τουρκία στην περιοχή εντείνει τις υποψίες και με απόρρητο σήμα οι ελληνικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα στα κινητά που είχαν πάνω τους ο αξιωματικός και ο υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού έχει ολοκληρωθεί και τα στοιχεία αυτά θα ληφθούν υπόψη από το δικαστήριο.

Ο Ερντογάν κρατά στα χέρια του την τύχη τους

Φουντώνουν τις τελευταίες ώρες τα σενάρια που θέλουν τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος έλειπε σε ταξίδι όταν σημειώθηκε το περιστατικό, να καθορίζει την εξέλιξη της υπόθεσης. Σύμφωνα με πηγές από την Τουρκία, ο Ερντογάν «θα παίξει το παιχνίδι για όσο καιρό τον βολεύει». Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα βιαστεί να πάρει αποφάσεις.

Οι Τούρκοι φαίνεται πάντως για κάποιον λόγο ακολουθούν τακτική καθυστερήσεων με στόχο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο έπακρο.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις