Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ λογικής και ρεαλισμού χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε την κρίση με την Τουρκία

Ορυμαγδός “πληροφοριών” όλη μέρα χθες περί επιστράτευσης λόγω της κρίσης με την Τουρκία… Δεν γνωρίζουμε από που προέρχονται αυτές οι πληροφορίες ,ούτε καταλαβαίνουμε τι αναμένουν να κερδίσουν όσοι τις διαδίδουν…
Καταλαβαίνουμε απολύτως τον κόσμο που ανησυχεί για όλα αυτά που ακούει. Είναι απολύτως λογικό, ειδικά για όσους έχουν τέτοιες μνήμες από το παρελθόν…
Η χώρα χρειάζεται πράγματι επιστράτευση! Την επιστράτευση της λογικής και του ρεαλισμού! Διαφορετικά είναι βέβαιο πως δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα η Τουρκία και ο Ερντογάν…Θα διαλυθούμε μόνοι μας!
Ας αρχίσουμε με τη λογική…
Από προχθές το βράδυ στη Βουλή έχει αρχίσει η κομματικά φαγωμάρα. Εννέα μέρες σοβαρότητας και χαμηλών τόνων ήταν πάρα πολλές για ένα κομματικό σύστημα που έχει μάθει να τρέφεται και να γιγαντώνεται ανταλλάσσοντας ατάκες και συνθήματα κι όχι με αντιπαράθεση πολιτικής!
Οι εννέα μέρες σιγής φαίνεται ότι προκάλεσαν σύνδρομο στέρησης και χθες όλη μέρα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση τα ΄δωσαν όλα! Αφορμή έδωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος που εννέα μέρες μετά την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών , μίλησε για ομηρεία. Έπρεπε από την πρώτη ημέρα να το ΄χε πει.
Κανένα κόμμα απ΄ αυτά που έχουν, είχαν ή διεκδικούν να πάρουν πίσω την εξουσία δεν έχουν να κερδίσουν ούτε ένα πόντο στις δημοσκοπήσεις και στις κάλπες από την εκμετάλλευση τέτοιων θεμάτων. Ο λόγος είναι προφανής: όλα έχουν πλέον στο παθητικό τους από μια κακή διαχείριση ελληνοτουρκικής κρίσης! Ίμια, Ηλιάκης και τώρα Έβρος.
Συνεπώς η απλή λογική λέει ότι επιβάλλεται η δημιουργία “ατσάλινου” εθνικού μετώπου έναντι του κράτους τρομοκράτη που λέγεται Τουρκία. Δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Η διαχείριση της κρίσης θα ναι μακρόχρονη και πολύ σκληρή! Ας πάψουν να αυτοπαραμυθιάζονται οι πολιτικοί μήπως σταματήσουν να παραμυθιάζουν κι εμάς τους πολίτες. Και κάπως έτσι φθάνουμε στην ανάγκη επιστράτευσης του ρεαλισμού…
Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ως έχει, αποδεχόμενοι ακόμη και τα πιο απαισιόδοξα σενάρια που προβλέπουν μακρόχρονη κράτηση των στρατιωτικών μας, συνεχείς καθυστερήσεις της δικαστικής διαδικασίας και πιέσεις από την τουρκική πλευρά για υποχωρήσεις. Η Τουρκία έχει δείξει μ΄ όλους τους ομήρους ξένων χωρών που κρατά εδώ και μήνες ότι είναι πολύ σκληρή και δεν δίνει τίποτα αν δεν πάρει κάτι. Σ΄ όλες τις περιπτώσεις έχει άδικο. Στην περίπτωση των Ελλήνων στρατιωτικών αυτό είναι καταφανές. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό. Η Τουρκία δεν είναι χώρα δημοκρατική, δεν διαθέτει δικαιοσύνη που μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα και όλα θα καθοριστούν από τις διαθέσεις του καθεστώτος Ερντογάν. Πρώτα απ΄ όλα πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουμε ποια είναι η θέση μας για το συμβάν. Καιρός είναι μετά από τόσες ημέρες. Δεύτερον πρέπει να αποφασίσουμε πως θα διαπραγματευτούμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά αλλά και αποφασιστικά.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις