Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Επιχείρηση… «μαζέψτε τον Ερντογάν» – «Δεν εννοούσε ότι θα καταλάβουμε απόψε την Αφρίν», λένε οι συνεργάτες του

Πλησιάσαμε λίγο στην Αφρίν. Ελπίζω, αν το θέλει ο Θεός, πως η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ». Αυτό είχε δηλώσει νωρίτερα
ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα. Μιλούσε σε Τούρκους τοπικούς αξιωματούχους.
Φυσικά η ομιλία του μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Για να ακούσουν όλοι ότι οι δυνάμεις της Τουρκίας είναι ένα βήμα από την κατάληψη της Αφρίν. Αλλά μάλλον είχε υπολογίσει χωρίς τον… «ξενοδόχο». Και δεν είναι αυτοί (μόνο) οι Κούρδοι. Είναι ακόμη και οι «δικοί» του.

Επιχείρηση… «μαζέψτε τον Ερντογάν»

Από την Τρίτη, ήδη, η Άγκυρα είχε ανακοινώσει πως οι τουρκικές δυνάμεις περικύκλωσαν πλήρως την πόλη. Λίγη ώρα μετά το «θα μπούμε ως το βράδυ στην Αφρίν» του Ερντογάν, ήρθε η αναδίπλωση. Όχι βέβαια από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας.
«Τα σχόλια του Τούρκου προέδρου αναφέρονται στην ολοκλήρωση της περικύκλωσης της πόλης μέχρι σήμερα το βράδυ, όχι στην πτώση της». Αυτό δήλωσε «πηγή» στο γραφείο του Ερντογάν.
«Η πρόταση ‘ελπίζω ότι η Αφρίν θα έχει πέσει εξ ολοκλήρου μέχρι σήμερα το βράδυ’ στην ομιλία του προέδρου μας θα πρέπει να γίνει αντιληπτή ως ‘η περικύκλωση θα έχει ολοκληρωθεί ως απόψε’», διευκρίνισε η «πηγή».

Κούρδοι: Ερντογάν, λες ψέμματα

Αντίδραση, φυσικά, υπήρξε και από την πλευρά των Κούρδων. Οι οποίοι κατηγόρησαν τον πρόεδρο της Τουρκίας πως λέει ψέμματα.

«Δεν είναι ρεαλιστική η πρόβλεψη της Άγκυρας ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα έχουν καταλάβει την Αφρίν στην Συρία ως το βράδυ», ανακοίνωσε η κουρδική πολιτοφυλακή της Συρίας.
«Απόψε θα πάρει όλη την Αφρίν;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), Νούρι Μαχμούντ.
«Ο Ερντογάν λέει ψέμματα στον λαό, δεν ξέρω πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό», σημείωσε.
Ο εκπρόσωπος των YPG χαρακτήρισε εξάλλου ψευδή και τη δήλωση του Ερντογάν ότι οι άμαχοι που ζουν στην πόλη απομακρύνονται από εκεί μέσω ενός ειδικού διαδρόμου που έχει δημιουργηθεί.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις