Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ευρώπη για γέλια πολλά και στο θέμα της σύλληψης των Ελλήνων στρατιωτικών!

Η ΕΕ απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο λίγη είναι σε σοβαρά θέματα που απασχολούν κάποια μέλη της λεγόμενης “ευρωπαϊκής οικογένειας”. Συμπτωματικά η Ελλάδα είναι μονίμως ανάμεσα σ΄ αυτές τις χώρες.Οι απαντήσεις που δόθηκαν κατά τη σημερινή
καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον  εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά για τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών,είναι ενδεικτικές :
«Μίλησα με τους συναδέλφους μου που είναι αρμόδιοι για τις εξωτερικές υποθέσεις. Η Επιτροπή είναι ενήμερη για περιστατικό στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, το οποίο κατέληξε στη σύλληψη δύο αξιωματικών του ελληνικού στρατού, οι οποίοι έχουν φυλακιστεί εν αναμονή της δίκης τους στην Τουρκία. Το Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ ενημερώθηκε επίσης για το γεγονός σήμερα το πρωί από τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Εμείς στην Επιτροπή ελπίζουμε σε μία σύντομη και θετική έκβαση αυτής της υπόθεσης, στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας, όπως θα έπρεπε πάντα να συμβαίνει μεταξύ δύο κοντινών γειτόνων που είναι επίσης μέλη του ΝΑΤΟ».
Σε επόμενη ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο η Επιτροπή φοβάται ότι η Τουρκία επιχειρεί να κλιμακώσει την ένταση εν όψει της Συνόδου της Βάρνας (σ.σ. 26 Μαρτίου), λαμβάνοντας υπόψη και την ήδη επισφαλή κατάσταση τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, ο Μαργαρίτης Σχοινάς απάντησε ότι δε θα ήθελε να προβεί σε κανενός είδους εικασίες, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για ένα συνοριακό επεισόδιο και ότι αυτού του είδους τα περιστατικά θα πρέπει να επιλύονται φιλικά, με τρόπο που να αντικατοπτρίζει τις σχέσεις καλής γειτονίας δύο στρατών που αποτελούν επίσης μέλη του ΝΑΤΟ. 
Ερωτηθείς εν συνεχεία για τη Σύνοδο της Βάρνας και για το αν υπάρχουν αμφιβολίες για τη διεξαγωγή της, ο Σχοινάς περιορίστηκε να σημειώσει ότι η Επιτροπή εργάζεται για την προετοιμασία της Συνόδου και συμμετέχει ενεργά σε όλους τους άξονες εργασίας που θα οδηγήσουν στη διεξαγωγή της.
Κληθείς τέλος να σχολιάσει γιατί η ΕΕ εμφανίζεται τόσο προσεκτική στις δηλώσεις της και φαίνεται να τηρεί στάση αναμονής σε ένα ζήτημα που αφορά τις σχέσεις δύο κρατών μελών, της Ελλάδας και της Κύπρου, και μίας υποψήφιας προς ένταξη χώρας, της Τουρκίας, όταν δε συμβαίνει το ίδιο σε άλλες αντιπαραθέσεις μεταξύ τρίτων χωρών, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Ουκρανίας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υποστήριξε ότι απάντησε στην ερώτηση για το συνοριακό επεισόδιο, επισημαίνοντας ότι παράλληλα λαμβάνει χώρα το Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας και ότι θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου της ΥΕ/ΕΕ Federica Mogherini, γι’ αυτό και δε θα ήθελε να αναπαράγει ερωτήματα ή ειδήσεις που αφορούν την άμυνα, τη στιγμή που οι πολιτικοί υπεύθυνοι είναι παρόντες και συνεδριάζουν. 
Όσον αφορά τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρέπεμψε στη δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk στην Άτυπη Συνάντηση των 27 στις 23 Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις