Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΗΠΑ και Γαλλία προειδοποιούν ότι θα χτυπήσουν τη Δαμασκό

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία προειδοποίησαν ότι εάν αποτύχει η παρέμβαση του ΟΗΕ στη Συρία, ενδέχεται να δράσουν με στοχευμένες επιθέσεις κατά κέντρων του συριακού καθεστώτος.

Η αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χάλεϊ προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν κατορθώσει να ενεργήσει στη Συρία, η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε
ετοιμότητα να δράσει όταν χρειασθεί, όπως έπραξε πέρυσι όταν βομβάρδισε αεροπορική βάση της Συριακής Κυβέρνησης μετά από επίθεση χημικών όπλων.
Στον ίδιο τόνο ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν,  δήλωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να ξεκινήσει στοχευμένα χτυπήματα σε οποιοδήποτε σημείο της Συρίας που χρησιμοποιείται για την εξάπλωση χημικών επιθέσεων που φέρουν το θάνατο σε αμάχους.
Συγχρόνως, η Ρωσία υπερασπίζεται στον ΟΗΕ, την επίθεση της Συριακής Κυβέρνησης στην Γούτα.
Ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα ότι η κυβέρνηση της Συρίας έχει «κάθε δικαίωμα να προσπαθήσει αν εξαλείψει την απειλή για την ασφάλειας των πολιτών της» και χαρακτήρισε τα προάστια της Δαμασκού ως «εστία τρομοκρατίας».
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ Σύριοι στρατιώτες ανέφεραν τη Δευτέρα ότι βρήκαν εργαστήριο παρασκευής χημικών όπλων στην ανατολική Γούτα, όπως ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων τη Δευτέρα επικαλούμενα Σύρο συνταγματάρχη.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)
(Στοιχεία από reuters.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις