Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

“Κο,κο,κο”! Η Τουρκία δεν πρόκειται να “ενοχλήσει” τους Αμερικανούς της Exxon στην Κύπρο

Τελικά παρά τις απειλές του Μπουλούτ, τηλεοπτικού “ιμάμη” του Ερντογάν, το “ένδοξο” τουρκικό ναυτικό δεν θα επιτεθεί στα αμερικανικά πολεμικά πλοία που συνοδεύουν τα πλοία της Exxon στην κυπριακή ΑΟΖ!

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις κινήσεις των Αμερικανών στην κυπριακή ΑΟΖ , είχε έτοιμη τη δικαιολογία:
«Σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται στην ανατολική Μεσόγειο υφίσταται ένα καθεστώς. Υπάρχουν κατανεμημένες οικονομικές περιοχές. Η θέση μας είναι ότι η νότια και η βόρεια Κύπρος πρέπει να προβούν σε κοινές έρευνες – δραστηριότητες. Αυτήν την αρχή παραβιάζει η ελληνοκυπριακή πλευρά. Δεν έχουμε πρόβλημα με τις περιοχές που ανήκουν σε αυτούς. Υπάρχουν περιοχές που επικαλύπτονται με τις δικές μας. Όταν σε αυτές τις περιοχές έγιναν παραβιάσεις, τότε αμέσως αναλάβαμε δράση . Όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των πολιτών της ΤΔΒΚ, έτσι από δω και πέρα θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο. Στις περιοχές που βρίσκονται στη δική μας διαχείριση θα συνεχίσουμε τη δραστηριότητά μας για έρευνα και εξόρυξη».
Είναι προφανές πως η Άγκυρα ούτε σκόπευε ούτε σκοπεύει να παρενοχλήσει τις εργασίες των ερευνητικών σκαφών της ExxonMobil στο θαλάσσιο οικόπεδο που της έχει παραχωρηθεί στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή απέτρεψε οποιαδήποτε πρόθεση της Τουρκίας να παίξει παιχνίδια αμφισβητώντας τα αμερικανικά συμφέροντα. Άλλωστε, την ίδια στάση είχε κρατήσει και προ έτους όσον αφορά στη γεώτρηση στη γαλλικών συμφερόντων περιοχή της πετρελαϊκής εταιρείας Total.
Η φωτογραφία είναι αρχείου… Δεν πρόκειται για Αμερικανούς που…πανηγυρίζουν επειδή έμαθαν ότι ο Μπουλούτ δεν θα τους βυθίσει…
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις