Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

(VIDEO) Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΔΑΧΤYΛΟ... ΜΑΛΛΟΝ ΞΥΝΕΤΑΙ... ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ... ΓΡΑΦΕΙ Μ@ΛΑΚΙΕΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ!

ΜΜΕ στην Τουρκία αναφέρονται εκτενώς στην Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018», η οποία ξεκίνησε σήμερα και "βλέπουν" πρόκληση της Ελλάδας.Όταν οι γείτονες δεσμεύουν το μισό Αιγαίο για ασκήσεις είναι απλά… Τετάρτη. Ή τέλος πάντων η εκάστοτε μέρα. Αντιθέτως, σήμερα Δευτέρα, 12.03.2018, που ξεκίνησε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018», τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία «βλέπουν» μια… απίστευτη ελληνική πρόκληση!

Η γνωστή… Τουρκία

Γνωστη, βεβαίως, η τουρκική προπαγάνδα και πλέον δεν εντυπωσιάζει κανέναν. Ωστόσο με το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να παραμένει ανοιχτό, οτιδήποτε γράφεται στην Τουρκία έχει την σημασία του.

Ακόμη κι αν αυτό ξεπερνά κάθε όριο της λογικής, όπως αυτά που γράφονται σήμερα. Και τα οποία σχετίζονται με την άσκηση Ηνίοχος 2018. Ενδεικτικό το δημοσίευμα του aksam.com.tr, το οποίο όπως ακριβώς περιγράφηκε παραπάνω, έχει λίγο… απ’ όλα.

Έχει τίτλο «Η Ελλάδα και η Τουρκία θα κάνουν ασκήσεις κοντά στα σύνορα«. Ξεκινά με αναφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Συνεχίζει με τις… ομορφιές που ξεστόμισε χθες ο Ερντογάν.

Αμέσως μετά αναφέρεται στην άσκηση Ηνίοχος, κάνοντας λόγο για ελληνική προβοκάτσια! Ούτε λίγο – ούτε πολύ αναφέρει πως η Ελλάδα προσπαθεί να πετύχει τους σκοπούς της μέσω των στρατιωτικών προκλήσεων.

Στο τέλος του δημοσιεύματος, υπάρχει και μια αναφορά για προ δύο μηνών περιστατικό στα Ίμια, έτσι για.. φινάλε!

Τι είναι η άσκηση Ηνίοχος 2018

Η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2018» ξεκίνησε σήμεα. Θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών από σήμερα, Δευτέρα 12 έως και την Παρασκευή 23 Μαρτίου.

Αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Άσκηση θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.Η άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες. Αναμφίβολα, η σπουδαιότερη συμμετοχή είναι αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες θα συμμετάσχουν με 14 F-15E και προσωπικό υποστήριξης 300 ατόμων. Το παρών θα δώσει επίσης η Βρετανία (με Eurofighter Typhoon FGR4), η Ιταλία (με Tornado), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (με Mirage 2000-9), ενώ θα είναι παρούσα, έστω και με μικρή συμμετοχή, και η Κύπρος. Από ελληνικής πλευράς, θα συμμετάσχουν όλες οι μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας με 4-6 αεροσκάφη.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, «ο αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας».

Η άσκηση περιλαμβάνει επιχειρήσεις καταστολής αεράμυνας, προσβολής αεροδρομίων, προσβολής ειδικών στόχων/ αεροπορικής απομόνωσης, προσβολής στόχων επιφανείας, προστασίας αεροσκαφών υποστήριξης και αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις