Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Η Μπάντα του ΠΝ στη Φλόριντα των ΗΠΑ για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου- Φωτογραφίες

Στα γαλανόλευκα ντύθηκε, για ακόμα μια χρονιά, η παραλιακή λεωφόρος Δωδεκανήσου στο Τάρπον Σπρίνγκ της Φλόριντα που γιόρτασε αυτή την Κυριακή με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο
την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι γνωστή και ως το «χωριό», λόγω του έντονα ελληνικού παραδοσιακού χαρακτήρα της.

Ο καυτός ήλιος μαζί με τα γαλανά νερά και τα σταθμευμένα καΐκια που βρίσκονταν κατά μήκος της παραλιακής οδού, δημιούργησαν την εντύπωση μιας πραγματικά νησιωτικής εικόνας, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες ομογενείς ανέμιζαν γαλανόλευκες και αμερικανικές σημαίες μπροστά από τις διάσπαρτες ελληνικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η φιλαρμονική του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που παιάνιζε γνωστά εμβατήρια, ενώ το “παρών” έδωσε και ο υπαρχηγός του ΓΕΝ Ιωάννης Παξιβανάκης. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, που δήλωσε συγκινημένος από την επαφή του με τον ελληνισμό της διασποράς. 

«Οι μέρες που βρίσκομαι εδώ είναι μέρες που πραγματικά έχει μεταγγιστεί μέσα μου ο παλμός του ελληνισμού σε αυτή την περιοχή. Ένα κομμάτι της διασποράς που διατηρεί υψηλά το αίσθημα της εθνικής συνείδησης και της ορθοδοξίας. Δύο όπλα που διαχρονικά διατήρησαν ζωντανή την συνείδηση του έθνους. Θέλω πραγματικά να εκφράσω τα καλύτερα μου αισθήματα για αυτό που με άγγιξε ως άνθρωπο και ως Έλληνα από όλους αυτούς τους απλούς ανθρώπους που νιώθουν ότι εδώ υπηρετούν και υπερασπίζονται τη Ελλάδα» ανέφερε.

Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της παρέλασης Γιώργος Μέρμελας, τόνισε πως η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού έχει συναισθηματική αξία για τους Έλληνες της κοινότητας και δήλωσε ικανοποιημένος από το πνεύμα προσφοράς των ομογενών που, όπως είπε, κατάφεραν να καλύψουν μέσω δωρεών όλα τα έξοδα για την αποστολή της φιλαρμονικής.










ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις