Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Οι Πόντιοι οργανώνονται για το συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης για το Σκοπιανό

Δηλώνουν παρών στα μεγάλα εθνικά θέματα, και υψώνουν την φωνή τους

έστω και αν βρίσκονται τόσο μακριά από τη μητέρα Ελλάδα. Εάν υπάρχει κάτι που αυτή την εποχή ενώνει όλους τους Έλληνες της διασποράς, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, είναι το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Το απέδειξαν οι Έλληνες της Αυστραλίας, στις 18 Μαρτίου ετοιμάζονται να το αποδείξουν και οι Έλληνες των ΗΠΑ.

Το ραντεβού είναι στη Νέα Υόρκη, μπροστά από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Εν μέσω πυρετωδών προετοιμασιών, ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά Δημήτρης Μολοχίδης μίλησε στο pontos-news.gr και υπογράμμισε ότι η συμπόρευση με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις είναι μια ταύτιση απόψεων, αλλά και θέμα αλληλεγγύης προς μια αδελφή οργάνωση. «Θεωρώ ότι είναι κάτι το αυτονόητο και το λιγότερο που μπορούν να κάνουν οι Πόντιοι της διασποράς», συμπληρώνει.

Το συλλαλητήριο, κατά τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά, γίνεται κυρίως για να επηρεαστεί η αμερικανική κοινή γνώμη και οι Αμερικανοί πολιτικοί. Κάθε μέρα που περνά ο αριθμός των συμμετεχόντων ανεβαίνει, και η οργανωτική επιτροπή συνεχίζει να παίρνει θετικές απαντήσεις και δεσμεύσεις από οργανισμούς, συλλόγους και ενορίες από τις γειτονικές πολιτείες και μεγαλουπόλεις· Κονέκτικατ, Νιού Τζέρσεϊ, Βοστόνη, Φιλαδέλφεια είναι μερικές από τις «αφετηρίες» των διαδηλωτών.

Μολοχίδης: Το ζήτημα του ονοματολογικού των Σκοπίων βρίσκει σύμφωνη όλη την ομογένεια. Όπως και τα θέματα για την Κύπρο, το Αιγαίο, τη Βόρεια Ήπειρο, την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων κλπ.
«Τα έξοδα θα καλυφθούν από ιδιώτες δωρητές και από οργανώσεις, όπως για παράδειγμα γίνεται για τη διοργάνωση της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο. Όλοι οι ομογενείς συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους», σημειώνει ο Δημήτρης Μολοχίδης. Το συλλαλητήριο είναι υπό την αιγίδα του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου, ο οποίος θα απευθύνει και χαιρετισμό, «όπως ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος τον Μάιο του 1922 στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Ουάσινγκτον». Επιπλέον, θα υπάρξουν σύντομοι χαιρετισμοί – ανάμεσα σε όσους έχουν προσκληθεί είναι και φιλέλληνες Αμερικανοί πολιτικοί της περιφέρειας. «Εκτιμώ ότι θα δοθεί βήμα σε όλες τις μεγάλες ομοσπονδίες της Αμερικής και ότι ο οργανωμένος ελληνισμός θα δώσει σύσσωμος ένα βροντερό παρών», τονίζει ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά.

Τέλος, ο Δημήτρης Μολοχίδης εκτιμά ότι μετά το συλλαλητήριο της Νέας Υόρκης θα υπάρξει ένα ψήφισμα με αποδέκτες τον πρόεδρο Τραμπ, τους γερουσιαστές και τους βουλευτές, παρόμοιο με αυτό που συνυπέγραψαν οι 13 ομοσπονδίες τον Ιανουάριο.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις