Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αποκοπεί από το διαδίκτυο με το δικό της ιστό.

Εάν οι δυτικές κυρώσεις φτάνουν μέχρι να αποκλείσουν τη Ρωσία από τον παγκόσμιο ιστό, το Ίντερνετ της χώρας είναι έτοιμο, σύμφωνα με τον Ρωσικό προεδρικό βοηθό στο διαδίκτυο, τον  Klimenko.

«Τεχνικά, είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε τώρα» , είπε στον κανάλι ειδήσεων της NTV. Ωστόσο, το κλείσιμο δεν θα είναι ανώδυνο, πρόσθεσε ο Klimenko. «Αποτυχίες συμβαίνουν πάντα κατά τη μετάβαση από μία τεχνολογία σε άλλη. 
Κάποιος θα αντιμετωπίσει προβλήματα σύνδεσης. Πιθανώς, θα διαπιστωθεί ότι κάποιος κρατούσε δεδομένα στο εξωτερικό, αν και υπάρχει διάταγμα για την αποθήκευσή του στη Ρωσία. Κάποιος εξακολουθεί να φιλοξενεί τους τομείς εκτός της χώρας. Συνεπώς, πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν κάποιες δυσκολίες « , πρόσθεσε.
Ο Κλιμένκο αναφέρθηκε στον νόμο περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων της Ρωσίας. Όλες οι εταιρείες που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα ρώσων πολιτών υποχρεούνται να το αποθηκεύουν σε διακομιστές εντός των συνόρων της χώρας.
 Ο δικτυακός τόπος του επαγγελματικού δικτύου LinkedIn έχει ήδη απαγορευτεί στη Ρωσία επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί. Το Twitter και άλλα κοινωνικά δίκτυα συμφώνησαν να μεταφέρουν δεδομένα σχετικά με τους Ρώσους στη χώρα.
Το ρωσικό τμήμα του Διαδικτύου, το οποίο προορίζεται ειδικά για δημόσιους υπαλλήλους, λειτουργεί ήδη, επεσήμανε ο Κlimenko. Υπενθύμισε επίσης στους ανθρώπους ότι η Ρωσία, όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, διαθέτει δικές της μηχανές αναζήτησης, κοινωνικά δίκτυα και διαφήμιση.
«Το Διαδίκτυο ρυθμίζεται σε όλες τις χώρες και η Ρωσία δεν αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο, ακραίες επιλογές όπως η Βόρεια Κορέα ή η Κούβα δεν είναι η επιλογή μας « , είπε.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY :  corfiatiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις