Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Τα μαθηματικά του Ζήκου -Αφησαν εποχή οι προσθαφαιρέσεις Πολάκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ [βίντεο]

Αρνητικά ήταν τα σχόλια στα social media για την εμφάνιση του Παύλου Πολάκη στην Εξεταστική επιτροπή της βουλής για την Υγεία.


Το χαρακτηριστικότερο ήταν η ανάρτηση σκηνής από την ελληνική ταινία «Της κακομοίρας» («Ο μπακαλόγατος») του 1963. Πρωταγωνιστής ο Κώστας Χατζηχρήστος.



Υπενθυμίζεται πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα πως υπάρχει έλλειμμα 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ωστόσο, σε νέα συνεδρίαση της Εξεταστικής, μετά από κριτική της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Πολάκης παραδέχθηκε ότι πρόσθεσε δύο φορές ποσό 89 εκατ. ευρώ και ότι το έλλειμμα είναι πολύ μικρότερο.

Μάλιστα, ο κ. Πολάκης στην συνέχεια επιχείρησε με λεκτικές υπερβολές, κρητικά τσιτάτα και αργκό να υπερασπιστεί τους ισχυρισμούς του περι διασπάθισης δημόσιου χρήματος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. «Έχουν γίνει ταρζανιές», «θα γίνουν όλα νταντέλα», «στα Σφακιά λένε: «Ξέρεις να κλέβεις. Ξέρεις να φυλάγεσαι. Τότε κλέψε» είναι ορισμένες από τις ατάκες που διάνθισαν τις τοποθετήσεις του κ. Πολάκη.

Με διπλοεγγραφές και «μαθηματικά του καραγκιόζη» υπολόγισε την «μαύρη τρύπα» 230 εκατ. ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Παύλος Πολάκης, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία.

Τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησαν κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μετέφερε τα έσοδα μιας χρονιάς και στην επόμενη, με αποτέλεσμα να εκτινάξει πλασματικά την διαφορά εσόδων- εξόδων του οργανισμού σε 230 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα δε με τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά από μια πρώτη ανάλυση των στοιχείων οι διπλοπεγγραφές του κ. Πολάκη ανέρχονται σε περίπου 167 εκατ. ευρώ.



ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.