Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Η τουρκική αστυνομία απέτρεψε σχέδιο επίθεσης κατά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αγκυρα

Σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα απέτρεψε η τουρκική αστυνομία με τη σύλληψη υπόπτων στην πρωτεύουσα και την επαρχία Σαμψούντας.


Οι Αρχές έλαβαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας μετά από πληροφορίες από αμερικανικές πηγές ότι ετοιμάζονται τρομοκρατικές ενέργειες με στόχο την αμερικανική πρεσεία, αλλά και περιοχές όπου υπάρχουν Αμερικανοί πολίτες.

Η αμερικανική πρεσβεία παραμένει κλειστή από χθες ενώ σε ανακοίνωσή της καλεί τους Αμερικανούς υπηκόους να αποφεύγουν τα πολυσύχναστα μέρη επικαλούμενη «απειλή για την ασφάλεια», χωρίς να δίνει λεπτομέρειες.

Τέσσερις Ιρακινοί συνελήφθησαν στη Σαμψούντα χθες κατηγορούμενοι ότι σχεδίαζαν επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ κατασχέθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία, κι άλλα 12 ύποπτα μέλη του ISIS στην Άγκυρα – όλοι τους αλλοδαποί- ενώ καταζητούνται άλλοι οκτώ.

Το 2013 καμικάζι πυροδότησε εκρηκτικά έξω από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος κι ένας Τούρκος φρουρός σε μια επίθεση που οι Αρχές απέδωσαν σε «αριστερά στοιχεία».


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις