Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Γιατί είναι τυχεροί οι 2 στρατιωτικοί μας που δεν μαθαίνουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα!

Όταν δεν μπορούμε ούτε ένα ψήφισμα συμπαράστασης να βγάλουμε εμείς οι ίδιοι, για τους δύο στρατιωτικούς μας που είναι αιχμάλωτοι στην Αδριανούπολη τι να περιμένουμε από τους Τούρκους;

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν κατόρθωσε να εγκρίνει σχετικό ψήφισμα και κάποιοι είπαν πως γι΄ αυτό ευθύνονται μουσουλμάνοι περιφερειακοί σύμβουλοι που αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Δυστυχώς για εμάς , τα πράγματα είναι χειρότερα…
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Αρβανίτη από το komotinipress.gr
“η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική από το σενάριο το οποίο παρουσιάστηκε και σύμφωνα με το ρεπορτάζ από ενημερωτικές ιστοσελίδες της ΑΜΘ έχει ως εξής:
-Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού συμβουλίου και της συζήτησης των άλλων θεμάτων με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο να υπεραμύνεται των «ρουσφετολογικών» του προσλήψεων των δικηγόρων, η Πρόεδρος του Π.Σ Ελένη Δημούδη ανακοίνωσε ότι στο τέλος της συνεδρίασης, θα υπάρξει ψήφισμα συμπαράστασης των δύο στρατιωτικών μας Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη και καταδίκης της συνεχιζόμενης κράτησης τους με παράνομο τρόπο από την Τουρκία!!!!
Κι ενώ λίγο πριν συμβεί αυτό, αρχικά αποχώρησαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, επειδή διαφώνησαν με τις παράνομες προσλήψεις και τις περίεργες πρακτικές του Μέτιου!!!Αυτό μάλιστα έγινε λίγο πριν έρθει η στιγμή να εγκριθεί το ψήφισμα για τους Έλληνες στρατιωτικούς.
– ‘Οσοι περιφερειακοί σύμβουλοι αποχώρησαν, χριστιανοί και μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, το έπραξαν λόγω παρέλευσης ώρας και αυτό δεν είναι καθόλου σπάνιο να γίνεται στο περιφερειακό συμβούλιο. Είχαν ήδη περάσει 4,5 ώρες συνέλευσης και οι περισσότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι, ειδικά όσοι έπρεπε να οδηγήσουν για ώρες για να επιστρέψουν στην έδρα τους, άρχισαν να διαμαρτύρονται. Ανάμεσα σε όλους αυτούς και αυτές ήταν περιφερειακοί σύμβουλοι από τα βόρεια του Εβρου αλλά και από Καβάλα και Δράμα, μέχρι και την Θάσο! Να αναφέρουμε εδώ πως η Ορεστιάδα απέχει γύρω στις 3 ώρες από την Κομοτηνή ενώ το οδικό δίκτυο είναι απαράδεκτο και άκρως επικίνδυνο.
– ‘Οσα παράπονα άρχισαν να ακούγονται για τον κακό σχεδιασμό και την κακή οργάνωση της συνεδρίασης είχαν ως κύριο αποδέκτη τον ίδιο τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και την διοικούσα παράταξή του. Τα σχόλια ξεκίνησαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, οι επικεφαλής των οποίων εδρεύουν σε άλλες πόλεις και πολύ γρήγορα ξεκίνησε συζήτηση και ξεκίνησαν κάποιοι να αποχωρούν.
– Οι πρώτοι που αποχώρησαν από την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ ήταν ο Φώτης Καραλίδης, επικεφαλής της «Κοινωνικής Συμμαχίας» (Ξάνθη), ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν οι χρυσαυγίτες (Καβάλα) και ορισμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της ίδιας της παράταξης του Μέτιου από τον Εβρο (Ορεστιάδα), στο σύνολό τους όλοι και όλες ελληνόφωνοι και χριστιανοί.Ο λόγος για όλα αυτά ήταν οι πολλές ώρες συνεδρίασης, η κούραση αλλά και η επικινδυνότητα που αντιμετωπίζουν κάθε φορά οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εδρεύουν σε μακρινές περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ.
-Αν στην συνέχεια η διοικούσα παράταξη, προκειμένου να καλύψει τον κακό σχεδιασμό και την ανοργανωσιά της συνεδρίασης αποφάσισε με «φιλικά» ΜΜΕ να στρέψει την προσοχή αλλού και να δημιουργήσει κλίμα διχασμού μεταξύ των δύο κύριων θρησκευτικών κοινοτήτων της Θράκης για πολιτικό όφελος, είναι ζήτημα που πρέπει να καταδικάσουμε όλοι μας”.
Ευτυχώς που οι δύο στρατιωτικοί μας δεν έχουν πρόσβαση στα ελληνικά ΜΜΕ, γιατί αν μάθαιναν τι συμβαίνει θα έπεφταν σε απόγνωση!
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Πηγή : militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις