Παρά το όνομά του, είναι αμφίβολο αν πραγματικά το συγκεκριμένο φαγητό έχει τις ρίζες του στην Ιταλία,
αφού τουλάχιστον μέχρι το 1950 οι γείτονές μας κατανάλωναν από ελάχιστο έως καθόλου κοτόπουλο. Όπως και νάχει, είναι μια εύκολη, γρήγορη συνταγή, η οποία μπορεί να προσφερθεί είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως πιάτο με τη συνοδεία μιας δροσερής πράσινης σαλάτας.
Υλικά
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μικρά κομμάτια ( μπουκιές )
1/2 κιλό τριμμένη παρμεζάνα
3 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κρέμα γάλακτος
1 κρόκος αυγού
Ελαιόλαδο
τριμμένη φρυγανιά
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκίτσες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε το κοτόπουλο.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι (το ανακατεύουμε καλά για να μην σβολιάσει) και στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τον κρόκο και το ένα τρίτο από την τριμμένη παρμεζάνα. Στρώνουμε τις μπουκιές κοτόπουλου σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να ροδίσει. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
.
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Πατρις - θρησκεία - οικογένεια. Ισότιμη και ασφαλής θέση της γυναίκας στην κοινωνία‼️
-
Βασίλης Ταουξής ποινικοποιείται ο δημοσιος λογος απο 1 μαιου... ποσο αληθεια μπορει να ειναι ενεργός και ποσο να εφαρμοστει;
-
ΩΩΩ ΝΑ ΣΟΥ Γ....Ω?? ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΥΓΕΙ
-
Το Ντουμπάι να έχει «βυθιστεί» στο νερό και η έρημος έξω από την πόλη να έχει μετατραπεί σε… «θάλασσα»!
-
Είναι ένα αρχαίο φυτό, στις θεραπευτικές ιδιότητες του οποίου έχουν αναφερθεί αναφέρονται ο Ιπποκράτης, ο Ασκληπιός, ο Θεόφραστος και ο Γα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου