Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Γιατρός και… άστεγος, στη Σαντορίνη

Με άμεση έξωση από τα διαμερίσματα ή τα δωμάτια όπου κατοικούν, κινδυνεύουν οι ιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι είναι αποσπασμένοι ή διορισμένοι στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης.
Στην παραπάνω καταγγελία προχώρησε η Αριστερη Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, υποστηρίζοντας ότι δεν τηρήθηκε ποτέ η προ μηνών δέσμευση της διοίκησης του νοσοκομείου, καθώς και του δήμου, πως θα κάλυπτα τα στεγαστικά έξοδα κάποιων γιατρών σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.

ΜΙΧAΛΗΣ ΛΑΓAΝΗΣ

« Η υπόσχεση αυτή ουδέποτε τηρήθηκε, συμβόλαια δεν υπεγράφησαν και τώρα οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αρχίζουν να κάνουν εξώσεις για να νοικιάσουν τα διαμερίσματα σε τουρίστες, αφού η τουριστική περίοδος στη Σαντορίνη έχει ήδη ξεκινήσει». Μια άλλη υπόσχεση που ουδέποτε τηρήθηκε, σύμφωνα με την καταγγελία, ήταν πως η διοίκηση και ο δήμος θα διέθεταν καταπίστευμα από κοινωφελές ίδρυμα («ίδρυμα Ι. Νομικού») για την στέγαση των υγειονομικών του νοσοκομείου Θήρας. Η υπόσχεση αυτή είχε δοθεί μόλις είχαν «κοπεί οι κορδέλες» όμως τα χρήματα αυτά ουδέποτε εκταμιεύτηκαν. «Το αποτέλεσμα είναι πως υγειονομικοί του νοσοκομείου Θήρας είναι τώρα κυριολεκτικά ΑΣΤΕΓΟΙ και διαμένουν σε κενούς θαλάμους του ίδιου του νοσοκομείου. Τουλάχιστον είναι σε λίγο καλύτερη μοίρα από τους εκπαιδευτικούς που αναγκάζονταν να κοιμούνται σε ξαπλώστρες στις παραλίες, καθώς ως γνωστόν τα σχολεία δεν διαθέτουν δωμάτια με κρεβάτια …».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές ιατρούς της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας, όλες οι συμβάσεις εργασίας στο νοσοκομείο της Σαντορίνης είναι διάρκειας ενός έτους. Οι ειδικευμένοι ιατροί με προϋπηρεσία άνω των 20 ετών και συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος «παραμεθορίου» παίρνουν καθαρά 1270 ευρώ το μήνα. Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι τμημάτων και τομέων (που είναι ασαφές ποιοι/ποιές πρέπει να είναι γιατί δεν προβλέπεται κάποιο επίσημο ακριβές οργανόγραμμα) έχουν σύμβαση 3ετούς διάρκειας και λαμβάνουν επιπρόσθετα «επίδομα διευθυντή». Με δεδομένους αυτούς τους χαμηλούς μισθούς, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου Θήρας είναι το ίδιο ακριβώς που αντιμετωπίζουν και οι εκπαιδευτικοί αλλά και άλλοι εργαζόμενοι του νησιού : αυτό της στέγης.

Γίνεται αντιληπτό ότι όλη αυτή η κατάσταση καθιστά αδύνατη την παραμονή των εργαζόμενων ιατρών και νοσηλευτών στο πολυδιαφημισμένο από την Κυβέρνηση , καθώς και τον πρωθυπουργό ο οποίος είχε κάνει τα εγκαίνια, νοσοκομείο Σαντορίνης. Πόσο μάλλον την προσήλωση και αφοσίωσή τους στην παροχή της καλύτερης δυνατής παροχής βοήθειας και περίθαλψης των ασθενών, τόσο των κατοίκων του νησιού όσο και των εκατομμυρίων τουριστών οι οποίοι επισκέπτονται τη Σαντορίνη καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αποτελεί άμεση προτεραιότητα λοιπόν τόσο για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και της Διοίκησης του Νοσοκομείου, καθώς και της δημοτικής αρχής να δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα της στέγασης που έχει παρουσιαστεί για τους ιατρούς και νοσηλευτές.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις