Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Η Εισβολή των Λαθρομεταναστών στον Έβρο Κατατρόμαξε & τον Βίτσα

Ένα απο ποιο επικίνδυνα Σενάρια αρχίζει να υλοποιείται απο την Τούρκικη   Στρατοχωροφυλακή στα Σύνορα του Έβρου με την Ελλάδα ..Μόνο τυχαία δεν είναι η αύξηση των ροών των Λαθρομεταναστών απο τα Χερσαία Σύνορα του Έβρου..
Γεγονός που κατατρόμαξε τον Βίτσα που γνωρίζει τα πράγματα και απο Στρατιωτικής πλευράς !
Βέβαια οι Συριζαίοι δεν πρέπει να ρίχνουν αλλού τις ευθύνες όταν οι ίδιοι ψήφισαν νόμο που δεν είναι παράνομος όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά …Αυτό μόνο Επικίνδυνοι άνθρωποι για την Εθνική Ασφάλεια θα το έκαναν!
Στρατιωτικές και αστυνομικές πηγές, που γνωρίζουν άριστα την κατάσταση και από τις δύο πλευρές του ποταμού, θεωρούν, μιλώντας στην «Κ», αδύνατο να περνούν απαρατήρητες τέτοιας έκτασης και συχνότητας μετακινήσεις, σε ελεγχόμενες στρατιωτικές ζώνες, θεωρώντας βέβαιο ότι οι τουρκικές αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές κάνουν τα «στραβά μάτια», είτε γιατί έχουν άνωθεν εντολές είτε διότι λειτουργεί το πατροπαράδοτο «μπαξίσι» στους αξιωματικούς.
Στην Ανδριανούπολη δεν κυκλοφορεί ελεύθερος κανένας λαθρομετανάστης αλλά όλοι κρατούνται σε Ειδικούς Χώρους και φυλάσσονται απο την Στρατοχωροφυλακή
Πολλοί θεωρούν ότι ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή της Συρίας, τις διαρκώς οξυνόμενες σχέσεις την Ευρώπη και, κυρίως, τις προεκλογικές εξελίξεις, η Τουρκία μπορεί να αρχίσει να ανοίγει σιγά σιγά τις προσφυγικές κάνουλες προς την Ελλάδα και δεν αποκλείουν να έχει θέσει ήδη σε κίνηση την όλη διαδικασία ώστε να στείλει μηνύματα διεθνώς και να αυξήσει την πίεση προς την Ελλάδα που φοβάται ότι θα πλημμυρίσει.
Ένας από τους λόγους που ενισχύουν τη βεβαιότητα ότι οι τουρκικές αρχές κάνουν στον Εβρο τον «τροχονόμο» είναι και το γεγονός ότι σε ποσοστό 80% οι πρόσφυγες είναι Κούρδοι από το εμπόλεμο Αφρίν της Συρίας και το Ιράκ, και η παραμονή τους και η εγκατάστασή τους στην Τουρκία μόνο πονοκέφαλο θα προκαλούσαν στον Ερντογάν.
«Οι Τούρκοι στον Εβρο κάνουν αυτό που κάναμε εμείς στην αρχή στην Ειδομένη: απλώς διευκολύναμε τις προσφυγικές ροές να συνεχίσουν προς την Ευρώπη μέσω Σκοπίων», έλεγε άλλη, έμπειρη, αστυνομική πηγή στην «Κ».
Καθώς, λοιπόν, όλα δείχνουν ότι με την έλευση του καλοκαιριού οι ροές θα ενταθούν, η ελληνική κυβέρνηση ενισχύει τη συνοριοφυλακή, προσθέτοντας από την 1η Μαΐου 150 επιπλέον άνδρες στην υφιστάμενη δύναμη στον Εβρο.
Οσο για τους πρόσφυγες που περνούν το ποτάμι, πλην λίγων περιπτώσεων που τους περιμένει κάποιος καλοπληρωμένος διακινητής για να τους φυγαδεύσει στην Ευρώπη, οι υπόλοιποι, με το που φτάνουν, ψάχνουν να παραδοθούν στη συνοριοφυλακή, όπου καταγράφονται στα δύο αρμόδια κέντρα και με το έγγραφο προσωρινής παραμονής φεύγουν προς τη Θεσσαλονίκη και κάποιοι για την Αθήνα.
Στη Θεσσαλονίκη έχει σημάνει συναγερμός και οι Αρχές αναζητούν χώρους για να εγκαταστήσουν όσους καταφθάνουν από τον Εβρο, μετακινώντας τους με μισθωμένα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Το Γεγονός αυτό κατατρόμαξε τον Υπουργό Δημήτρη Βίτσα και το παραδέχθηκε σήμερα στη Βουλή …Αλλά και αυτός ας πρόσεχε ούτε είναι άμοιρος ευθυνών !
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις