Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Δεν παζαρεύουμε ούτε σπιθαμή γης – Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει - ΒΙΝΤΕΟ

Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το Καστελλόριζο.



"Θέλω να περάσω ένα μήνυμα στην απέναντι πλευρά, για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία. Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν, αλλά δεν φοβάται και κανέναν", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο των εγκαινίων για τη λειτουργία δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης στο ακριτικό νησί.

Μιλώντας για τις σχέσεις με την Τουρκία, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε το παράδειγμα καλής συνεργασίας που δίνουν οι τοπικές κοινωνίες στις δύο πλευρές, στο Καστελόριζο και αλλού. Κάποιες φορές οι πολιτικές ηγεσίες είναι που δεν ακολουθούν, πρόσθεσε.

Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Τσίπρας, μπορεί να υπερασπιστεί και υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εδαφική της ακεραιότητα, και "δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε σπιθαμή των εδαφών της". "Από το Διδυμότειχο ως τη Γαύδο, και από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο. Φυσικά, η Ελλάδα ούτε απειλεί, αλλά ούτε φοβάται κανέναν", συμπλήρωσε.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας στον αδικοχαμένο σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο. "Είχαμε την ατυχία να χάσουμε έναν από τους καλύτερούς μας πιλότους", σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο εκλιπών είναι στο Πάνθεον των Ηρώων μας, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επικοινωνία του με τον Μπεναλί Γιλντιρίμ, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο Τούρκος πρωθυπουργός σήκωσε το τηλέφωνο για να συλλυπηθεί για την απώλεια του Γ. Μπαλταδώρου. Ήταν μια ένδειξη καλής θέλησης. Αυτές οι κινήσεις πρέπει να έχουν συνέχεια".

Δεν πρέπει να γίνονται προκλητικές δηλώσεις και παρεμβάσεις, επεσήμανε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και έστειλε προς την Άγκυρα "μήνυμα συνεργασίας αλλά και αποφασιστικότητας".

"Με την Ελλάδα δεν μπορεί κανείς να παίζει, υπογράμμισε και εξήγησε ότι η χώρα μας υπερασπίζεται διαχρονικές αξίες και θα το ξανακάνει με όποιο τρόπο και αν χρειαστεί.




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις