Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ο Ερντογάν αφηγείται το παραμύθι του "κλειστού Αιγαίου" ζητά μοιρασιά και ανταλλαγή των 2 με τους 8!

Τα όσα είπε ο Ερντογάν στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη για την προεκλογική του εκστρατεία κάθε άλλο παρά θα πρέπει να μας καθησυχάζουν.
Ο Ερντογάν δεν έκανε βήμα πίσω απ΄ όσα παράλογα διεκδικεί η Τουρκία στο Αιγαίο. Και βέβαια χρησιμοποίησε ξανά το ψευδέστατο επιχείρημα περί “κλειστού” για την Τουρκία Αιγαίου…
Τι είπε ο Ερντογάν και γιατί προκύπτει ότι δεν άλλαξε τίποτα:
• «Εμείς δεν επιθυμούμε να ανέβει το θερμόμετρο στο Αιγαίο…Να καθίσουμε στο τραπέζι και να τα αφήσουμε πίσω. Πρόκειται για τη θάλασσα και τον αέρα (…). Αεροπλάνα και πλοία να περνάνε ελεύθερα”.
Το να “καθίσουμε στο τραπέζι” είναι ο πρώτος στόχος του καθεστώτος Ερντογάν. Και θέλει να μας βάλει σ΄ αυτό το τραπέζι στην πιο άβολη και δύσκολη θέση. Για να συζητήσουμε πως “αεροπλάνα και πλοία θα περνάνε ελεύθερα”…
Έχουμε πολλές φορές γράψει ότι τα τουρκικά αεροπλάνα και πλοία κινούνται ελεύθερα στο Αιγαίο που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κλειστή ελληνική λίμνη όπως θέλουν σκοπίμως να το παρουσιάζουν οι Τούρκοι. Το Αιγαίο έχει διεθνή εναέριο και θαλάσσιο χώρο τον οποίο όλος ο κόσμος και πρώτα απ΄ όλα οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τελείως ελεύθερα. Κάπως έτσι φθάνουν ανοιχτά από το Σούνιο φρεγάτες των Τούρκων κάνοντας υποτίθεται αβλαβή διέλευση. Τα εμπορικά πλοία και τα αεροσκάφη των Τούρκων δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα στο Αιγαίο. Τα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη των Τούρκων έχουν επίσης τον χώρο και συνεπώς τη δυνατότητα να κάνουν ασκήσεις στο Αιγαίο. Και κάνουν διαρκώς όπως έχουμε διπαστώσει.
Συνεπώς θέμα συζήτησης για να “πετάνε και να πλέουν ελεύθερα αεροσκάφη και πλοία” δεν υπάρχει…
Ο Ερντογάν κοροϊδεύει και εθίζει τη διεθνή κοινή γνώμη στο παραμύθι της μεγάλης Τουρκίας που “πνίγεται” γιατί δεν έχει πρόσβαση στα νερά του Αιγαίου. Αυτό που διαχρονικά επιδιώκει η Άγκυρα ήταν και είναι η μοιρασιά του Αιγαίου ακριβώς στη μέση, όχι για την ναυσιπλοία και την αεροπλοία, αλλά για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων.
Όλα αυτά είναι αυτονόητα και απλοϊκά θα πείτε…Είναι; Ακόμη και για μια μερίδα της ελληνικής κοινής γνώμης είναι αυτονόητα; Οι Τούρκοι διαχρονικά “παίζουν” το χαρτί της “κλειστής ελληνικής θάλασσας που λέγεται Αιγαίο” ,για να “χτίσουν” επιχειρηματολογία για τις παράνομες διεκδικήσεις τους. Έχουν καταφέρει να πείσουν πολλούς, μεταξύ των οποίων και Έλληνες πως το Αιγαίο είναι πράγματι “κλειδωμένο” για τους Τούρκους. Δεν είναι έτσι και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση και με κανέναν τρόπο να ενισχύουμε αυτό το ψεύδος που οι Τούρκοι έχουν κάνει “καραμέλα”. Αυτή χρησιμοποίησε στη συνέντευξή του ο Ερντογάν προσποιούμενος μάλιστα τον μέγα υπέρμαχο της …ειρήνης.
Δεν υπάρχει συνεπώς καμία “στροφή Ερντογάν” ούτε διαφαίνεται κάποια πρόθεσή του ν’ αλλάξει τακτική έναντι της Ελλάδας. Αν έχει τέτοιες προθέσεις ας απελευθερώσει άμεσα τους 2 στρατιωτικούς μας. Ως ένδειξη καλής θέλησης. Όπως προέκυψε από τα όσα είπε στη συνέντευξή του όχι μόνο δεν πρόκειται να το κάνει αλλά επί της ουσίας έθεσε ξανά θέμα ανταλλαγής τους με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις