Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

(vid) Πανικός στη Τουρκία: «Η Ελλάδα παίρνει FREMM» – «Ξεμυτίζοντας από το Σούνιο μπορούν να χτυπήσουν την Άγκυρα»

Κύριο άρθρο  έγινε στο τουρκικό τύπο , εφημερίδες και πρακτορεία ειδήσεων,  η μίσθωση από  το ελληνικό ναυτικό  2 υπερσύγχρονων φρεγατών  Fremm από την Γαλλία λόγω ακριβώς των τρομερών δυνατοτήτων τους την οποία δεν διαθέτουν οι Τουρκικές σύγχρονες κορβέτες MILGEM . 

Δείτε εικόνες:
Οι Τούρκοι γράφουν ότι» παρόλο που η  ελληνική οικονομία εξακολουθεί να υπόκειται σε αυστηρό έλεγχο του ΔΝΤ και της ΕΕ, η Αθήνα κάνοντας χρήση συστήματος χρηματοδοτικής μίσθωσης παραλαμβάνει δύο φρεγάτες από το Παρίσι .
Οι  φρεγάτες θα ενταχθούν στην δύναμη του ελληνικού πολεμικού ναυτικού μέχρι τον Αύγουστο. Οι φρεγάτες « έρχονται»  από τη Γαλλία μαζί με όλα τα όπλα τους, όπως πυραύλους και όλο τον εξοπλισμό τους. Η ετήσια τιμή ενοικίασης είναι περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Αναφέρεται ότι το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να μισθώσει φρεγάτες γρήγορα λόγω της αυξανόμενης έντασης στο Αιγαίο, τονίζει  μεγάλη τουρκική εφημερίδα ( STAR) .
Ο κύριος φόβος των Τούρκων είναι προφανής και αφορά την μεγάλη τεχνολογική ανωτερότητα των γαλλικών φρεγατών FREMM , οι οποίες εξοπλίζουν ήδη και το αιγυπτιακό ναυτικό σε σχέση με τις τουρκικές κορβέτες κλάσεως MILGEM, οι οποίες κυκλώνουν το νεο-οθωμανικό ναυτικό στην Α.Μεσόγειο και το Αιγαίο .
Δύο μόνες τους ελληνικές φρεγάτες τύπου  FREMM «κλειδώνουν» τεράστιους  χώρους στο Αιγαίο από δράση τουρκικών αεροσκαφών , ελέγχουν μεγάλη θαλάσσια περιοχή με τους  υπερσύγχρονους αντιπλοϊκούς πυραύλους τους, και σε συνδυασμό με τα ελληνικά τρομερά υποβρύχια TYPE-214 , τα οποία φοβήθηκαν οι νατοϊκοί…,κάνουν τους νέο-οθωμανούς να « τρέχουν και να μην φτάνουν».  

Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι θα μας δοθεί και το περιβόητο  βλήμα SCALP-Naval, τότε το ελληνικό ΠΝ εισέρχεται σε άλλο διαφορετικό επιχειρησιακό επίπεδο.
Το βλήμα εκτοξεύεται από το σύστημα Sylver A-70 και  χρησιμοποιεί σύστημα αδρανειακής πλοήγησης και ηλεκτροπτικό σύστημα ταυτοποίησης εδάφους κατά την τερματική φάση της πτήσης.
Το μέγιστο βεληνεκές των SCALP-Naval είναι της τάξεως των 1.000 km. βάζοντας στο στόχαστρο όλες τις  στρατιωτικές εγκαταστάσεις που είναι κοντά στα παράλια της Μ.Ασίας αλλά και μέσα στην ενδοχώρα.
Τα στοιχεία που κάνουν την διαφορά στις Γαλλικές φρεγάτες FREMM είναι πέρα από την τεχνολογία στελθ που ενσωματώνουν, τα εξής:
Ο κάθετα τοποθετημένος εκτοξευτήρας MBDA SYLVER A43, με 16 κελιά για ισάριθμους πυραύλους. Από το συγκεκριμένο σύστημα μπορούν να εκτοξευτούν οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Aster 15 έχουν βεληνεκές μέχρι 30 χιλιόμετρα.
Ο κάθετα τοποθετημένος εκτοξευτήρας MBDA SYLVER A70 VLS με 16 κελιά για ισάριθμους πυραύλους. Από το συγκεκριμένο σύστημα μπορούν να εκτοξευτούν οι πύραυλοι κρουζ τύπου SCALP Naval βεληνεκούς έως και 1.000 χιλιόμετρα.
«Ξεμυτίζοντας από το Σούνιο μπορούν να χτυπήσουν την Άγκυρα» περιέγραψε χαρακτηριστικά τις δυνατότητες των φρεγατών με την χρήση του υποστρατηγικού πυραύλου SCALP, ανώτατη πηγή του ναυτικού, μιλώντας στο news.gr.
Είναι πέρα από βέβαιο ότι το πολεμικό ναυτικό έχει την ανάγκη της αντιεροπορικής κάλυψης τοπικά στο Αιγαίο, αλλά οι FREMM ενισχύουν το «ισοδύναμο τετελεσμένο» που ουσιαστικά σημαίνει και ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας.
Με λίγα λόγια μια απλή μίσθωση δύο τρομερών ναυτικών πλατφορμών όπως νοούνται σήμερα τα πολεμικά πλοία αυτού του είδους,  μιας και επιδέχονται την τοποθέτηση συνεχώς νέων οπλικών συστημάτων …θα δώσει την δυνατότητα στην όποια ελληνική κυβέρνηση να χαράξει « κόκκινες γραμμές» στον απίστευτο Ερντογάν…διότι μετά από εκεί « θα κλάψουν μανούλες».   
Τα στοιχεία που κάνουν την διαφορά στις Γαλλικές φρεγάτες FREMM είναι πέρα από την τεχνολογία στελθ που ενσωματώνουν, τα εξής:
Ο κάθετα τοποθετημένος εκτοξευτήρας MBDA SYLVER A43, με 16 κελιά για ισάριθμους πυραύλους. Από το συγκεκριμένο σύστημα μπορούν να εκτοξευτούν οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι Aster 15 έχουν βεληνεκές μέχρι 30 χιλιόμετρα.
Ο κάθετα τοποθετημένος εκτοξευτήρας MBDA SYLVER A70 VLS με 16 κελιά για ισάριθμους πυραύλους. Από το συγκεκριμένο  σύστημα μπορούν να εκτοξευτούν οι πύραυλοι κρουζ τύπου SCALP Naval βεληνεκούς έως και 1.000 χιλιόμετρα.
«Ξεμυτίζοντας από το Σούνιο μπορούν να χτυπήσουν την Άγκυρα» περιέγραψε χαρακτηριστικά τις δυνατότητες των φρεγατών με την χρήση του υποστρατηγικού πυραύλου SCALP, ανώτατη πηγή του ναυτικού.
Από τον συγκεκριμένο εκτοξευτήρα μπορεί να βληθεί και ο ανώτερων αντιαεροπορικών δυνατοτήτων, πύραυλος Aster 30 που το βεληνεκές του φτάνει τα 120 χιλιόμετρα και τον διαθέτουν οι ιταλικές FREMM.
Για την αντιμετώπιση πλοίων επιφανείας οι γαλλικές φρεγάτες FREMM διαθέτουν την τρίτη γενιά του πυραύλου EXOCET που είχε γίνει γνωστός όταν τον χρησιμοποίησε η Αργεντινή στον πόλεμο των Φώκλαντ.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις