Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

(video) Στο κενό η προπαγάνδα των Τούρκων: Δεν κατέβασαν τη σημαία – Κυματίζει κανονικά – «Τέτοιο πράγμα θα συνέβαινε μόνο πάνω από το πτώμα μας»

Με τη φράση «η σημαία κυματίζει», ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Γιάννης Μαρούσης, διέψευσε τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος είχε ισχυριστεί νωρίτερα πως ελληνική σημαία που είχε
τοποθετηθεί σε βραχονησίδα στο Αιγαίο απομακρύνθηκε από άνδρες της τουρκικής Ακτοφυλακής, ισχυρισμό που υιοθέτησε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως αναφέρει η naftemporiki.gr.


Παράλληλα, ο κ. Μαρούσης, μετέβη στο σημείο ώστε να επιβεβαιώσει αν η σημαία βρίσκεται ακόμη πάνω στη βραχονησίδα και όπως είπε χαρακτηριστικά: «η σημαία κυματίζει».  Ο δήμαρχος Φούρνων Κ. Μαρούσης επιβεβαίωσε το γεγονός της τοποθέτησης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς», του συμπλέγματος των Φούρνων, Επαρχίας Ικαρίας, από τρεις νεαρούς κατοίκους του νησιού την Παρασκευή 13 Απριλίου.
Είχε προηγηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος», απαντώντας στους τουρκικούς ισχυρισμούς.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έστειλε και μήνυμα στον κ. Γιλντιρίμ ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για προκλητικότητα της ελληνικής πλευράς.
«Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να μην αποδεχόμαστε τη θεωρία περί γκρίζων ζωνών και να καλούμε την Τουρκία να επανέλθει στον δρόμο της διεθνούς νομιμότητας. Η όξυνση που επιλέγει η Τουρκία δεν βοηθά κανέναν» ανέφερε.

«Δεν έχει κατέβει καμία σημαία… είναι ψέματα. Τέτοιο πράγμα θα συνέβαινε μόνο πάνω από τα πτώματά μας», είπαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι του νησιού.
Να σημειώσουμε ότι η ένταση πυροδοτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (16/04), όταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε, σύμφωνα με τη «Ηurriyet», ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία την οποία είχαν ανεβάσει Έλληνες σε αμφισβητούμενη βραχονησίδα.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε, σύμφωνα με την τουρκική Hyrriet, ότι η ακτοφυλακή της Τουρκίας κατέβασε ελληνική σημαία από βραχονησίδα.
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε κάποια βραχονησίδα Αντρόφωτος (εννοώντας τη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς») και στην «προσπάθεια να μπει ελληνική σημαία σε αυτή την ακατοίκητη βραχονησίδα».
Στη συνέχεια, είπε, οι ομάδες της τουρκικής Ακτοφυλακής έκαναν την απαραίτητη παρέμβαση. Και πήραν τη σημαία από εκεί, υποστήριξε.
Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Κωνσταντινούπολη είπε ότι γίνονται κάποιες ενέργειες στο Αιγαίο για να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή και μάλιστα μίλησε για περιστατικό τύπου Ιμίων.
Συνέχεια στην αποκάλυψη (;) του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ για περιστατικό σε βραχονησίδα στο Αιγαίο προσπάθησε να δώσει ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος.
Το ενδιαφέρον δε είναι ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στο υποτιθέμενο περιστατικό, έκανε λόγο για Τούρκους κομάντος οι οποίοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα «Ανθρωποφάς», ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με όσα είχε αναφέρει νωρίτερα ο Γιλντιρίμ για επιχείρηση της τουρκικής ακτοφυλακής.
Το περιστατικό αν και διαψεύδεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση.
Καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή που ρωτήθηκε τόνισε συγκεκριμένα πως:
«Το ψάχνουμε αλλά η κίνηση τούρκων δεν επιβεβαιώνεται. Τώρα αν μιλάει ο τούρκος πρωθυπουργός πριν από χρόνια…
Δεν προσδιόρισε χρόνο και το «Didim» είναι στις ακτές της Τουρκίας.
Σαφώς όλα είναι στο πλαίσιο ψυχολογικού πολέμου και ο πλέον αδαής θα το καταλάβαινε.
Για το ότι τρεις πολίτες ανέβασαν μια σημαία και βγάζουν μια σέλφι εξετάζεται. Eίναι οι Ανθρωποφάγοι;
Οι νησίδες Ανθρωποφάγοι είναι στο σύμπλεγμα των Φούρνων. Πας με καραβάκι από τους Φούρνους. Δεν κατοικούνται οι Ανθρωποφάγοι. Είναι μεταξύ Σάμου και Ικαρίας. Είναι μακρυά από την Τουρκία». 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)


pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις