Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης ο Πάνος Καμμένος και o Τζέφρι Πάιατ - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Επίσκεψη στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, πραγματοποίησαν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, και ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Η επίσκεψη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την στάθμευση των αμερικανικών drones στην 110 Π.Μ.
Σε δηλώσεις τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υπογράμμισε τη συνέχιση της στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, ενώ παρέπεμψε στο μέλλον σε ότι αφορά τις λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας.
Αναλυτικά, ο κ. Καμμένος δήλωσε τα εξής:
«Αποδεικνύεται η στρατηγική συνεργασίας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Δημιουργούμε έναν ισχυρό άξονα. Σε αυτό τον άξονα σταθερότητας η Ελλάδα παίζει πολύ καθοριστικό ρόλο.. με Στενές σχέσεις με το Ισραήλ με την Ιορδανία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που συμμετέχουν οι χώρες αυτές και σε κοινές ασκήσεις με την χώρα.




Σημαντικό ρόλο παίζει η Σούδα αλλά και η Λάρισα η οποία μετατρέπεται σε σε ένα αεροπορικό κέντρο που έχει ρόλο όχι μόνο για την προάσπιση των συμφερόντων μας αλλά και τη στήριξη της Συμμαχίας στη στην ευρύτερη περιοχή.
Με τις χώρες της βαλκανικής στήνουμε στενές σχέσεις σε στρατιωτικό επίπεδο.
Η στενή συνεργασία με τις νέες Πολιτείες στον τομέα της άμυνας αλλά και στο θέμα της ενέργειας δίνει νέες δυνατότητες για την πατρίδα. Η Ελλάδα σε λίγο γίνεται παραγωγός χώρα φυσικού αερίου και αργότερα ισως πετρελαίου. Είναι λοιπόν σημαντική η στενή συνεργασία που έχουμε και η ασφάλεια που παρέχει η παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν αυτή συνεργασία θα επεκταθει αρκέστηκε να πει ότι «αυτά θα τα μάθετε αργότερα».
Απ’ την πλευρά του ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη στην 110 Π.Μ. και χαρακτήρισε σημαντική τη συνεργασία με την Ελλάδα, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στα μη επανδρωμένα drones τα οποία σταθμεύουν στην 110 Π.Μ.
Αναλυτικά, ο κ. Πάιατ ευχαρίστησε για τη συνεργασία που υπάρχει με το προσωπικό της 110 Πτέρυγας Μάχης, ενώ σχετικά με την υπόθεση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ9 που βρίσκονται στην αεροπορική βάση, σημείωσε πως πρόκειται «για μία επίδειξη της εμβάθυνσης της συνεργασίας σε ασφάλεια και άμυνα, όπως είχαν συζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, τον περασμένο Οκτώβριο».
Ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι «αναδεικνύεται, επίσης, ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας, ως ισχυρός σύμμαχος αλλά και ως χώρα που έχει δυνατότητες και άριστη γεωγραφική θέση» για να συμπληρώσει ότι «η αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται με τους Έλληνες συμμάχους με όρους βοήθειας διατήρησης της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο».
ΠΗΓΗ: Larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις