Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Αρνάκι μαροκινό

Υλικά
600γρ. αρνάκι, από μπούτι κομμένο σε κύβους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο


2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

700ml ζωμό κοτόπουλου

1 πορτοκάλι, χυμός και ξύσμα

1 ξυλάκι κανέλλας

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

175γρ. ξερά βερίκοκα

3 κουτάλια της σούπας φρέσκος δυόσμος ή 1 κουτάλι ξερός

25γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
600γρ. αρνάκι, από μπούτι κομμένο σε κύβους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

700ml ζωμό κοτόπουλου

1 πορτοκάλι, χυμός και ξύσμα

1 ξυλάκι κανέλλας

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

175γρ. ξερά βερίκοκα

3 κουτάλια της σούπας φρέσκος δυόσμος ή 1 κουτάλι ξερός

25γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το αρνάκι και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι μειώνουμε τη θερμοκρασία, και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Δυναμώστε πάλι τη φωτιά, και βάζουμε ξανά το κρέας στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, την κανέλλα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση και στην συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι το τηγάνι και το αφήνουμε να ψηθεί για 1 ώρα.

Τότε προσθέτουμε τα βερίκοκα κομμένα στα δύο, τον μισό δυόσμο και μαγειρεύουμε για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να έχει μελώσει. Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις