Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Έκκληση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Βηρυτό προς τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα , τον Υπουργό Εξωτερικό Νίκο Κοτζιά και τον Υπουργό Υγείας Αντρέα Ξανθό.

Έκκληση της  Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Βηρυτό  προς τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα , τον Υπουργό Εξωτερικό Νίκο Κοτζιά και τον Υπουργό Υγείας  Αντρέα Ξανθό. 

Η Ελληνική αντιπροσωπεία  που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Βηρυτό και  αποτελείται από τους Παναγιώτη Λαφαζάνη γραμματέα που Π.Σ. της ΛΑΕ και τους Κώστα Ήσυχο, Διονύση Φλαμιάτου μέλη του Π.Σ. της ΛΑΕ καθώς και τα στελέχη της Διεθνούς Επιτροπής για την ειρήνευση στη Συρία, Βαγγέλη Πισσία και Μιχάλη Τικτόπουλο, έγινε δέκτης επιτακτικού ανθρωπιστικού αιτήματος από σύσσωμες τις Παλαιστινιακές Οργανώσεις...

 Η Ελληνική αντιπροσωπεία  που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Βηρυτό και  αποτελείται από τους Παναγιώτη Λαφαζάνη γραμματέα που Π.Σ. της ΛΑΕ και τους Κώστα Ήσυχο, Διονύση Φλαμιάτου μέλη του Π.Σ. της ΛΑΕ καθώς και τα στελέχη της Διεθνούς Επιτροπής για την ειρήνευση στη Συρία, Βαγγέλη Πισσία και Μιχάλη Τικτόπουλο, έγινε δέκτης επιτακτικού ανθρωπιστικού αιτήματος από σύσσωμες τις Παλαιστινιακές Οργανώσεις, τις προοδευτικές δυνάμεις και προσωπικότητες της χώρας, προς την Ελληνική Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το αίτημα επιτακτικής ανθρωπιστικής σημασίας, αφορά την αποστολή από την Ελληνική Κυβέρνηση, αεροσκάφους για τη μεταφορά σε Ελληνικά νοσοκομεία βαριά τραυματισμένων Παλαιστίνιων  στην Γάζα από πυρά του Ισραηλινού στρατού, οι οποίοι χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, αναγκαίας για την ίδια την επιβίωση τους. Όπως μας αναφέρθηκε επισήμως από την Παλαιστινιακή πλευρά και έχει αναγραφεί στα ΜΜΕ, η Αίγυπτος προσφέρει το αεροδρόμιο Ελ Αρίς, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα Αιγύπτου - Γάζας στη Ράφα, σε κάθε χώρα και Διεθνή Οργανισμό, που θα είχε την ευαισθησία να αποστείλει αεροσκάφος προκειμένου να παραλάβει αυτός που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη άμεσης  νοσηλείας για τη ζωή τους.


Απευθύνουμε από το Λίβανο, αυτήν την ώρα, θερμή έκκληση προς τον Πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα, τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά και τον Υπουργό Υγείας Αντρέα Ξανθό, να ανταποκριθούν στην πρόσκληση και το αίτημα αποστέλλοντας άμεσα Ελληνικό αεροσκάφος, προκειμένου η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός να σώσουν με αυτήν την πρωτοβουλία τους ανθρώπινες ζωές, δίνοντας έτσι και ένα ευρύτερο ανθρωπιστικό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο. Ταυτόχρονα, με το ίδιο αεροσκάφος, θα ήταν δυνατόν και πολύ χρήσιμο, να μεταβούν στη Γάζα εθελοντές γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό και εξοπλισμός.

Ελπίζοντας στην άμεση και επείγουσα ανταπόκριση σας στην έκκληση μας και στο Παλαιστινιακό αίτημα.
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Κώστας Ήσυχος
Διονύσης Φλαμιάτος
Βαγγέλης Πισσίας
Μιχάλης Τικτόπουλος 

Βηρυτός 17 Μαΐου 2018 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις