Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Η ISIS απειλεί να επιτεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 & αποκεφαλίσουν τους ποδοσφαιριστές του ποδοσφαίρου

Οι Ισλαμιστές isis τρομοκράτες απειλούν να αποκεφαλίσουν τους σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018 χρησιμοποιώντας τεράστιες αφίσες.
Οι εικόνες, που κυκλοφόρησαν στο κρυπτογραφημένο τηλεγράφημα του καναλιού ανταλλαγής μηνυμάτων, απεικονίζουν γραφικά τους αποκρυφισμένους φανατικούς που γονατίζουν στις πλάτες των δύο εικόνων σε ένα γεμάτο γήπεδο και κόβουν τους λαιμούς τους με λεπίδες.
Μια άλλη αφίσα δείχνει ότι ένας φανατικός στα μάχες της μάχης κρατάει κάτι που μοιάζει μια χειροβομβίδα, ενώ κοιτάζει έξω στο γήπεδο σε ένα άλλο στάδιο πλήρους χωρητικότητας. Η εικόνα υποδηλώνει απειλή για επίθεση στο Παγκόσμιο Κύπελλο από το Ισλαμικό Κράτος (IS, πρώην ISIS / ISIL), το οποίο απαγορεύεται στη Ρωσία.
Οι αποδιορθωμένες απειλές αντικατοπτρίζουν μια απελευθέρωση από την τρομοκρατική ομάδα το Μάρτιο του 2017, όταν ο Αβάγκος καπετάνιος Μέσι απεικονίστηκε στο Στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας στα γόνατά του φορώντας ένα πορτοκαλί γιλέκο Guantanamo Bay, που συχνά φέρεται να φοράει τα θύματα στα βίντεο εκτέλεσης των τρομοκρατών.
Μια περαιτέρω απελευθέρωση τον Οκτώβριο χαρακτηρίστηκε από μια δομημένη εικόνα του θρύλου της Βαρκελώνης για να απειλήσει τις επιθέσεις στη Ρωσία. οι εικόνες απεικόνιζαν ένα εκρηκτικό λογότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με απειλές από τρομοκράτες που έρχονταν και πολεμούσαν στη χώρα.



Μια εικόνα έδειξε έναν μαχητή IS που κρατούσε ένα τουφέκι. Τρεις φωτογραφίες έδειξαν το στάδιο Luzhniki στη Μόσχα και το Volgograd Arena στο βάθος - και οι δύο χώροι για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA το 2018.
Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε 12 γήπεδα που βρίσκονται σε 11 πόλεις. Το πρώτο παιχνίδι της Αργεντινής του τουρνουά θα είναι ενάντια στην Ισλανδία στο Σπαρτάκ Στάινγκ στις 16 Ιουνίου.
Ο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης θα οδηγήσει τους Ευρωπαίους πρωταθλητές Πορτογαλίας στη Ρωσία το 2018 σε μια ομάδα Β που θα περιλαμβάνει επίσης την Ισπανία, το Ιράν και το Μαρόκο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια μεγάλη διεθνής αθλητική εκδήλωση στη Ρωσία απειλείται με τρομοκρατικές επιθέσεις. Πριν από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014, ένας συνεργάτης της αντάρτικης ομάδας Ansar al-Sunnai δημοσίευσε μια τηλεοπτική δήλωση στην οποία δύο ισλαμιστές μαχητές ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν τζιχάντικες επιθέσεις σε όλη τη Ρωσία. Δεν πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια του γεγονότος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις