Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Το National Interest περιέγραψε πώς οι Ρωσικές εξελίξεις απειλούν τα αεροσκάφη του NATO

Εκπαιδευτική πτήση των Αμερικανικών πολυλειτουργικών μαχητικών βομβαρδιστικών  πέμπτης γενιάς F-35. Φωτογραφία αρχείου

Μόσχα, 23 Μαΐου-RIA Novosti. Το ρωσικό σύστημα ραντάρ  «string-1 (struna-1)» θα γίνει ο «δολοφόνος» των Αμερικανικών αεροσκαφών Stealth σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης, γράφει [1] το Εθνικό συμφέρον (National Interest).
Η αεροπορία πολλών χωρών περιλαμβάνει τα αεροπλάνα που αναπτύσσουν  τις τεχνολογίες Stealth: Αυτά τα αεροσκάφη  γίνονται αόρατα από τα  συμβατικά  ραντάρ λόγω της χρήσης των ράδιο απορροφητικών υλικών και των επικαλύψεων.
Η δημοσίευση σημειώνει ότι οι τεχνολογικές δυνατότητες της Ρωσικής ανάπτυξης υπερβαίνουν σημαντικά το πρότυπο ραντάρ. Το «Sturna-1» είναι σε θέση να ανιχνεύσει όχι μόνο αεροπλάνα stealth, αλλά και σχεδόν οποιουσδήποτε στόχους με μια μικρή περιοχή της αντανάκλασης των ραδιο σημάτων.
Η ρωσική ανάπτυξη διαφέρει από άλλα παρόμοια συστήματα ραντάρ από την ικανότητα που επιτυγχάνεται λόγω της ειδικής θέσης του πομπού και του δέκτη. Μια τέτοια καινοτομία καθιστά το ραντάρ πιο ευαίσθητο, το οποίο επιτρέπει να ανιχνεύσει ακόμη και ανεμόπτερα και πυραύλους cruise.
Επιπλέον, η ειδική δομή των «Struna-1» καθιστά το σύστημα λιγότερο ευάλωτο σε όπλα που προσπαθούν να το απενεργοποιήσουν, υπογραμμίζει το εθνικό ενδιαφέρον.  Σημειώνεται ότι «struna-1» είναι πολύ πιο λειτουργικό από τα δυτικά ανάλογα του.
Το Ni υπογραμμίζει ότι είναι επίσης ικανό να ανιχνεύει στόχους σε χαμηλό υψόμετρο, τους οποίους, κατά κανόνα, τα άλλα  συστήματα ραντάρ δεν τα καταφέρνουν.
Το  «Struna-1» είναι ένα  σύστημα ραντάρ Bistatic σχεδιασμένο για να ανιχνεύει αόρατα αεροσκάφη. Η πρώτη του έκδοση εισήχθη το 1999, από τότε το ραντάρ έχει εκσυγχρονιστεί σημαντικά.


Πρόσφατα, οι ειδικοί τονίζουν ότι γίνεται  όλο και μεγαλύτερο  το πλεονέκτημα του ρωσικού εξοπλισμού από τους δυτικούς ανταγωνιστές. Για παράδειγμα,  ο αρχηγός των Ελβετικών ενόπλων δυνάμεων Stefan Bouler σημείωσε[2]  την υπεροχή του Ρωσικού  τανκ T-14 έναντι του  Αμερικανικού  M1 «Abrams».
References
  1.  пишет
       ( http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/how-russia-plans-kill-the-air-forces-f-22-f-35-war-25927 )
  2.  отметил
       ( https://ria.ru/arms/20180523/The%20National%20Interest. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις