Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΧΤΙΖΕΙ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΤΟΙΧΟ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΑΖΑ…ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ (Βίντεο)

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Το νέο τείχος θα είναι το πρώτο θαλάσσιο φράγμα του είδους του στον κόσμο. Το υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε την κατασκευή του σε υποθαλάσσιο φράγμα,
το οποίο θα εκτείνεται από τη νότια ισραηλινή κοινότητα του Ζικίμ στη Μεσόγειο για να αποτρέψει τη διείσδυση της Χαμάς στη θάλασσα.
Το φράγμα αποτελείται από τρία στρώματα, μεταξύ των οποίων ένα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, ένα στρώμα θωρακισμένης πέτρας και ένα τρίτο στρώμα με συρματόπλεγμα. Επιπλέον, ένας φράκτης θα περιβάλλει τον κυματοθραύστη για να παρέχει ένα τελικό μέτρο ασφάλειας. Το μήκος και το βάθος του φραγμού δεν έχουν αποκαλυφθεί.
«Αυτό είναι το μόνο εμπόδιο του είδους του στον κόσμο, το οποίο θα εμποδίσει αποτελεσματικά τη δυνατότητα διείσδυσης στο Ισραήλ μέσω της θάλασσας … Αυτό θα αποτρέψει περαιτέρω την απώλεια στρατηγικών ικανοτήτων της Χαμάς», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Avigdor Liberman.
Η απόφαση για την κατασκευή ενός αναβαθμισμένου ναυτικού φράγματος αποφασίστηκε μετά από πέντε βάτραχοι της Hamas που προσπάθησαν να διεισδύσουν στο Kibbutz Zikim κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Προστατευτική Άκρη το 2014. Οπλισμένοι με αυτόματα όπλα, χειροβομβίδες κατακερματισμού και διάφορα είδη εκρηκτικών μηχανών, μια συνδυασμένη επίθεση από τη θάλασσα, το έδαφος και τον αέρα.
Έκτοτε, το Ισραήλ προετοιμάζεται για ενδεχόμενες επιθέσεις στη θάλασσα από τη Χαμάς, ειδικά καθώς οι Ειδικές Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) έχει βελτιώσει την ικανότητά του να ανιχνεύει και να καταστρέφει τις σήραγγες της Χαμάς κάτω από το φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.
Israel build MAJOR UNDERWATER WALL to block Gaza attacks as Middle East war continues | HOT STORIES

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος της Παρασκευής στο τζαμί του Al-Omari, ο ιεροκήρυκας απείλησε: «Οι Παλαιστίνιοι θα πάρουν την Ιερουσαλήμ, αν όχι ειρηνικά και στη συνέχεια με βία», πριν ζητήσουν από τον Αλλάχ να βοηθήσει τους μουσουλμάνους να βγάλουν τους Εβραίους έξω από την ιερή πόλη» «Το θέλημα του Αλλάχ.»
«Κατά τη διάσκεψη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης και ότι είναι θρησκευτικό, ιστορικό δικαίωμα των μουσουλμάνων και των ιστορικών δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων και όχι μόνο αυτών», δήλωσε, σύμφωνα με μια μετάφραση από την ισραηλινή φυλακή παλαιστινιακή Media Watch.



Ο ιεροκήρυκας χτύπησε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ και την «αποτυχημένη» του διοίκηση για να κηρύξει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ. Ο ίδιος ιεροκήρυκας σε άλλο κήρυγμα που μεταδόθηκε στην επίσημη τηλεόραση PA το 2016 ζήτησε από τον Αλλάχ να «τιμωρήσει τους κακούς Εβραίους» και προσευχήθηκε για τη γενοκτονία τους.
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις