Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Wall Street - Έκλεισε με απώλειες

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street σήμερα, χάνοντας τα κέρδη που είχε νωρίτερα στη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για τις εμπορικές εντάσεις και την αύξηση των τιμών του
πετρελαίου. Ο Dow Jones υποχώρησε 0,2%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν πτώση 0,1% και 0,2% αντίστοιχα. 

Η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Κίνα «έχει γίνει πολύ κακομαθημένη στο εμπόριο» ενίσχυσε τους φόβους των επενδυτών, την ώρα που ξεκινούσε δεύτερος γύρος συζητήσεων, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί ένας πόλεμος δασμών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η αναστάτωση στη Μέση Ανατολή οδηγεί σε περιορισμό της προσφοράς αργού και αυτό ώθησε τις τιμές του αργού στα υψηλότερα επίπεδα 3,5 ετών, με το μπρεντ να υπερβαίνει και τα 80 δολάρια το βαρέλι στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Ο ενεργειακός δείκτης του S&P 500 σημείωνε άνοδο 1,2% και ήταν ο μεγαλύτερος κερδισμένος.



Οι αμερικανικές εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης είχαν καλύτερες επιδόσεις από τις μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη Russell 2000 να φθάνει σε νέο ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς οι μεγαλύτερες εταιρείες με διεθνή παρουσία πιέσθηκαν από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και την ενίσχυση του δολαρίου.

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η ανεργία στις ΗΠΑ μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1973. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν στο 3,1220%, σε υψηλό σχεδόν 7ετίας, πιέζοντας τους ευαίσθητους στα επιτόκια τομείς.

Πηγή πληροφοριών: Reuters, enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις