Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Financial Times: Kοντά σε συμφωνία για το χρέος μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης και τρία προγράμματα διάσωσης

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι έτοιμοι να δώσουν ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα-ένα μεγάλο βήμα
προς την προετοιμασία της εξόδου της χώρας από οκτώ και πλέον έτη διεθνών διασώσεων», αναφέρουν οι Financial Times σε δημοσίευμα τους.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι κοντά μια συμφωνία που θα αφήσει την Ελλάδα με ελάχιστες αποπληρωμές μέχρι μετά το 2030 για τα 228 δισ. ευρώ που οφείλει στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Το σχέδιο για την Ελλάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο προκειμένου να πεισθούν οι επενδυτές ότι η χώρα είναι έτοιμη να επιστρέψει στις αγορές όταν εκπνεύσει το πρόγραμμα διάσωσης της τον Αύγουστο του 2018.
ΜΠΕΣ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Μια συμφωνία θα τερματίσει έτη αντιπαραθέσεων μεταξύ πιστωτών και κυρίως μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ σχετικά με τον τρόπο ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα της οποίας οι οφειλές ανέρχονται στο 178% της οικονομικής της παραγωγής.

Σύμφωνα με διπλωμάτες, οποιαδήποτε συμφωνία που προκύψει για την Ελλάδα θα πρέπει να βασιστεί σε μια δύσκολη ισορροπία. Οι επενδυτές πρέπει να δουν ότι η πορεία χρέους της Ελλάδας είναι αξιόπιστη, ωστόσο εάν προσφέρουν πολλά στην Αθήνα θα προκληθούν έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη στη Γερμανία και σε άλλα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης με παρόμοιες δημοσιονομικές προσεγγίσεις.

Πηγές: ΑΠΕ- FT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.