Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Η κυβέρνηση αγνοεί τα συλλαλητήρια και την θέληση των Ελλήνων και ετοιμάζεται να συμφωνήσει στην εκχώρηση της Μακεδονίας

Tα συλλαλητήρια τελείωσαν ο ελληνικός λαός έδειξε πάλι στην κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί μια λύση η οποία παραδίδει τα
ιστορικά δικαιώματα της Μακεδονίας στα Σκόπια αλλά όπως φαίνεται είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια συμφωνία η οποία υπονομεύει τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Σήμερα ή αύριο το πολύ με βάση και τα όσα είπε ο πρώην Σκοπιανός ΥΠΕΞ Α.Μιλόσοσκι ο Ζόραν Ζάεφ θα αποδεχτεί πιθανότατα την συμφωνία, που άλλωστε μόνο κέρδη δίνει στα Σκόπια και θα επικοινωνήσει με τον Μάθιου Νίμιτς και έπειτα με τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Το όνομα σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα είναι «Republika Severna Makedonija», δηλαδή Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, με erga omnes, αλλά και τη δυνατότητα μιας μεταβατικής περιόδου δύο ετών, για να γίνουν και οι συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια, ώστε να αλλάξει το συνταγματικό όνομα και να αφαιρεθούν οι αλυτρωτικές αναφορές. 

Στο μεταξύ θα πρέπει να αλλάξουν πολλές ονοματοδοσίες από τις ταμπέλες σε δημόσιους χώρους, μέχρι τα διαβατήρια.

Το ότι το κλίμα που κυριαρχεί στα Σκόπια δείχνει να «υπάρχει αισιοδοξία» για ευτυχές τέλος δείχνει ότι οι Σκοπιανοί έχουν καταλάβει ότι πήραν τα πάντα και μπορούν πλέον να είναι ικανοποιημένοι. 

Και γιατί να μην είναι; Πήραν όνομα, γλώσσα και ταυτότητα και τους τα παραδίδουν οι νόμιμοι κληρονόμοι!

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα είναι «θέμα ημερών». 

Άλλωστε ο ξένος παράγοντας τον έχει «πιέσει» (λέμε τώρα) να απαντήσει θετικά μέχρι τις 9 Ιουνίου.
ΜΠΕΣ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Ο πρώην υπουργΌς Εξωτερικών και βουλευτής του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE Αντόνιο Μιλοσόσκι δήλωσε:

«Την Πέμπτη ή την Παρασκευή στην Μεγάλη Πρέσπα οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Σκοπίων, θα υπογράψουν τη συμφωνία για την ονομασία», υποστήριξε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Επικαλούμενος «διπλωματικές πηγές» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, αναφέρεται στο ραντεβού Τσίπρα-Ζάεφ στο ελληνικό τμήμα της Μεγάλης Πρέσπας, με κύριο συντονιστή τον σύμβουλο του σκοπιανού πρωθυπουργού Μπόγιαν Μαρίτσιτς. 

Είναι πολύ πιθανό παρά τα όσα πίστευαν στην Ελλάδα να συμμετείχε με παρασκηνιακό τρόπο και VMRO-DPMNE στις διαπραγματεύσεις. Ήταν το κόμμα που «ροκάνιζε» τον χρόνο στις διαπραγματεύσεις και υποτίθεται έλεγε «όχι» σε όλα.

Εν τω μεταξύ φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει τους ψήφους που χρειάζεται για να περάσει την συμφωνία.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνοντας πως «είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υπάρχει μία συμφωνία με τα Σκόπια» έδειξε και ποια στάση θα κρατήσει όταν έρθει η... συμφωνία στην Βουλή.

Με ανακοίνωση η ΝΔ, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα και έγινε λόγος για «βαριές εθνικές υποχωρήσεις». 

Η αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα».

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «πατριδοκαπηλία». 

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προέβη σε μία απαράδεκτη κίνηση με αφορμή τα συλλαλητήρια. Με ταξιδιωτική οδηγία προς τους Σκοπιανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανέφερε ότι: «O πολίτες της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” καλούνται να αποφύγουν τις περιοχές αυτές αφού μπορεί να κινδυνέψουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις