Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Το ναρκωτικό των 5 ευρώ που μοιάζει με κάνναβη αλλά οδηγεί μέχρι και σε θάνατο σαρώνει την Ευρώπη (pics)

Μια φωτογραφία που έγινε viral και δείχνει τρεις άνδρες που κατέρρευσαν σε ένα δρόμο μετά τη χρήση ναρκωτικού Spice ώθησε την αστυνομία να παροτρύνει το κοινό να λάβει θέση εναντίον των ναρκωτικών.
Η εικόνα είναι τραβηγμένη στο κέντρο της πόλης Bridgend στην Ουαλία κοντά στο σημείο όπου παίζει ένα παιδί. Μια άλλη εικόνα, με έναν άλλο άντρα να έχει καταρρεύσει σε ένα παγκάκι, εμφανίστηκε λίγο αργότερα, εντείνοντας τις αντιδράσεις και αναθερμαίνοντας τη συζήτηση.
Η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας ανέφερε ότι τα ναρκωτικά είχαν «εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις» ενώ ο άνθρωπος που τράβηξε τις φωτογραφίες, δήλωσε ανώνυμα ότι ελήφθησαν την Τρίτη το απόγευμα.
Το Spice είναι μια παράνομη ψυχοδραστική ουσία, σχεδιασμένη να μιμείται την κάνναβη, αλλά μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις. Κάποιοι χρήστες των social media περιγράφουν εξοργισμένοι την κατάσταση και λένε στην τοπική εφημερίδα walesonline.co.uk πως φοβούνται να κυκλοφορήσουν καθώς οι διακινητές έχουν κάνει κατάληψη στην περιοχή. Πολλοί καλούν τις αρχές να λάβουν μέτρα και να εξαλείψουν αυτές τις εικόνες ενώ ζητούν να βοηθηθούν οι χρήστες. Η αστυνομία έχει πει πως κάνει ότι μπορεί και πως σκοπεύει να εξετάσει πιο δραστικά μέτρα. Η νέα αυτή περίπτωση καταγραφής προσθέτει στις αυξανόμενες ανησυχίες ότι η χρήση του ναρκωτικού στη Βρετανία μετατρέπεται σε επιδημία.
Παρόμοιες φωτογραφίες από το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ, το Λονδίνο και το Κέιμπριτζ έχουν δημοσιοποιηθεί στο παρελθόν και έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Τον Μάρτιο, ένας 14χρονος πέθανε στο Stockport αφού έκανε χρήση του ναρκωτικού. Μόλις τον περασμένο μήνα, οι υγειονομικοί υπάλληλοι προειδοποίησαν ότι η κατάχρηση της ουσίας στις φυλακές δημιουργούσε κρίση για την υγεία.
Ωστόσο η αστυνομία της Νότιας Ουαλίας προσπάθησε να καθησυχάσει τους κατοίκους ότι η καταπολέμηση του ναρκωτικού ήταν προτεραιότητα. Ανέφερε πως έχουν γίνει συλλήψεις μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων και πρόσθεσε πως οι αναφορές που έχει είναι σχετικά χαμηλές, αλλά προέτρεψε τους κατοίκους να καταγγείλουν τα περιστατικά.
Με κάτι λιγότερο από 5 ευρώ, οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν μια μικρή ποσότητα Spice. Για 10 ευρώ επιπλέον, μπορούν να αγοράσουν μια «μπάλα» τόσο μεγάλη όσο ένα πορτοκάλι που μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα. Παρά την αρχική διάθεση ως εναλλακτική λύση στην κάνναβη, οι παρενέργειες του Spice αποδείχθηκε πως ήταν απρόβλεπτες και πολύ χειρότερες από το αναμενόμενο. Οι χρήστες έχουν παραισθήσεις, ιδρώνουν πολύ και τα άκρα τους δεν μπορούν να κινηθούν καθώς υπερθερμαίνονται.
ΜΠΕΣ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Η κατάχρηση μπορεί να προκαλέσει ηπατική ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια και θάνατο. Η κατάσταση «ζόμπι» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, μπορεί να έχει διάρκεια έως και μισή ώρα.
Πηγή: Lifo/Mε πληροφορίες από BBC/Ιndependent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις