Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Το πιο γρήγορο γλυκό του κόσμου

Της Αλέκας Κυφιώτη

Μας το έφτιαξε προχθές το βράδυ η Άλκιστη. Απολαμβάναμε την υπέροχη θέα από τη βεράντα της κουβεντιάζοντας, πίνοντας και
τρώγοντας. Για τρία λεπτά έλειψε από την παρέα μας. Επέστρεψε με ένα γλυκό που μας εντυπωσίασε. Είναι δροσιστικό, εύγευστο, ελαφρύ και πολύ ελκυστικό στην εμφάνιση.
Κατά τη γνώμη μου, το επιδόρπιο αυτό είναι μια εξαιρετική λύση στην περίπτωση που καλείς κόσμο στο σπίτι και δεν έχεις φτιάξει γλυκό γιατί υπολογίζεις ότι όλο και κάποιος θα σου φέρει. Και ξαφνικά ανακαλύπτεις ότι όλοι έχουν έρθει με ποτά και λουλούδια!

Υλικά
για 4 ατομικά μπολ

500 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό καλής ποιότητος
3-4 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα (εξαρτάται πόσο γλυκό το θέλουμε. Εγώ έβαλα τρεις, ανακάτεψα το λεμόνι, το δοκίμασα και προσεθεσα άλλη μια)
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
Το ξύσμα από ένα λεμόνι
5 μπισκότα digestive
ΜΠΕΣ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμόνι και τα 3/4 από το ξύσμα του λεμονιού. Σε κάθε ατομικό μπολ σπάμε με τα χέρια σε κομμάτια από ενα μπισκότο digestive.

Προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού και από πάνω πασπαλίζουμε με μπισκότο το οποίο έχουμε τρίψει σε σκόνη στο μούλτι. Διακοσμούμε με το ξύσμα λεμονιού που έχουμε κρατήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις