Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Ζουράρις: «γιατί δεν αποσύρω εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση». Απαντούμε: «δεν μας πείθετε κύριε Ζουράρι»

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Φίλος μεν Ζουράρις, φιλτάτη δε η Μακεδονία.
Εχθές, ζητούσαμε από τον Ζουράρι να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση με σκοπό να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Ήδη του έχουν σταλθεί δεκάδες φάκελοι με το σχετικό βίντεο από τις δηλώσεις του «όταν παραχωρείς όνομα, παραχωρείς έδαφος». (Δείτε στο τέλος αυτού του άρθρου)

Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου επικοινώνησε με τον Κώστα Ζουράρι τηλεφωνικά σήμερα. Αντιγράφω από τον τοίχο του την απάντησή του.
Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018
Σήμερα, στις 11:30πμ κάλεσα τον κ. Ζουράρι στο τηλέφωνό του και μιλήσαμε για περίπου μισή ώρα. Ήταν η πρώτη φορά που μιλούσα μαζί του και του ΖΗΤΗΣΑ να κάνει ότι μπορεί ώστε να ΑΚΥΡΩΘΕΙ η ΣΥΜΦΩΝΙΑ των ΠΡΕΣΠΩΝ.
Ο κ. Ζουράρις μου είπε ότι δεν ανήκει στους ΑΝΕΛ και από τον Ιανουάριο του 2015 είναι ανεξάρτητος βουλευτής. Έχει την ιδιότητα του Ισόβιου Γενικού Γραμματέα της Πυρίκαυστης Ελλάδος (παλιά ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη) και ως εκ τούτου δεν έχει νόημα να παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ αφού δεν ανήκει σε αυτούς, απλά συνεργάζεται με τους ΑΝΕΛ και υπερψηφίζει όσους νόμους θεωρεί σωστούς. Επίσης μου είπε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ επειδή αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ για τους εξής δύο λόγους:
1. Η ΝΔ έκανε ήδη μία πρόταση μομφής και ΔΕΝ μπορεί να κάνει άλλη πριν παρέλθουν έξι μήνες.
2. Εάν η ίδια η κυβέρνηση θέσει θέμα εμπιστοσύνης στην Βουλή και χάσει την δεδηλωμένη, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει διερευνητικές εντολές όπως προβλέπει το Σύνταγμα και τελικά το ΠΟΤΑΜΙ θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα σχηματίσουν κυβέρνηση.
Ο κ. Ζουράρις θεωρεί ότι η καλύτερη λύση, προκειμένου να ΑΚΥΡΩΘΕΙ η ΣΥΜΦΩΝΙΑ των ΠΡΕΣΠΩΝ, είναι να ΣΥΛΛΕΧΘΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ώστε να απαιτήσουμε να γίνει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Σε αυτά τα πλαίσια ο κ. Ζουράρις ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ σε όλη την Ελλάδα έχοντας επαφές με Μητροπολίτες, Ιερείς, Δημάρχους, Επιστημονικά Σωματεία, Δικηγορικούς Συλλόγους κλπ για την δημιουργία πολλών Πανελλήνιων Επιτροπών με στόχο την μαζική συλλογή υπογραφών οι οποίες θα έχουν ως στόχο την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η δομή της απάντησης του Ζουράρι ήταν η εξής:
  • Δεν του ζητείται να παραιτηθεί από τους ΑΝΕΛ. Του ζητείται να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.
  • Λέει ΠΡΩΤΟΝ, ότι δεν θα το κάνει επειδή αυτό δεν θα προκαλέσει εκλογές.
  • Λέει ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ότι δεν θα προκαλέσει εκλογές επειδή η ΝΔ έκανε ήδη πρόταση δυσπιστίας (όχι μομφής) και δεν μπορεί να κάνει άλλη πριν παρέλθει εξάμηνο
  • Λέει ΤΡΙΤΟΝ ότι εάν η κυβέρνηση θέσει η ίδια θέμα εμπιστοσύνης και δεν την λάβει, τότε ο ΠτΔ θα δώσει διερευνητικές εντολές για κυβέρνηση από την ίδια Βουλή
  • Λέει ΤΕΤΑΡΤΟΝ ότι στην περίπτωση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με το Ποτάμι και έτσι θα σχηματιστεί κυβέρνηση κανονικά.
  • Λέει ΠΕΜΠΤΟΝ, ότι προκειμένου να ακυρωθεί η Συμφωνία την Πρεσπών πρέπει να συλλεχθούν υπογραφές κάτω από το αίτημα του Δημοψηφίσματος.
  • Λέει ΕΚΤΟΝ, ότι προς αυτόν τον σκοπό προσπαθεί να στήσει επιτροπές σε επαφές του με Μητροπολίτες, ιερείς, Δημάρχους, σωματεία, συλλόγους κλπ κλπ.
Απαντώ σε όλα τα σημεία ένα προς ένα
Πρώτον. Ναι, αν το κάνει μόνο αυτός, δεν θα προκηρυχθούν εκλογές. Το αν θα προκηρυχθούν εκλογές δεν είναι ο λόγος για να το κάνει. Ο λόγος για να αποσύρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση είναι να ευθυγραμμιστούν οι απόψεις του με τις πράξεις του. Πρόκειται για ζήτημα ιεράρχησης προτεραιοτήτων. Εφόσον πράγματι είναι για τον Ζουράρι ύψιστο θέμα να ακυρωθεί αυτή η συμφωνία, τότε δεν θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει αν η πράξη του θα έχει αποτέλεσμα, αλλά αν η πράξη του είναι συνειδησιακά ορθή. Αν καταφέρει και έχει αποτέλεσμα, ακόμα καλύτερα. Η απάντησή του λοιπόν, ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ότι αυτό αποτελεί ύψιστο ζήτημα για τον ίδιο. Για το αν θα προκαλέσει εκλογές θα τα  δούμε στο (2) και στο (3).
ΔΕΥΤΕΡΟΝ.  Πρόταση δυσπιστίας (και όχι μομφής) πράγματι δεν μπορεί να ξαναγίνει πριν παρέλθει εξάμηνο. Όμως η κυβέρνηση δεν πέφτει μόνο από πρόταση δυσπιστίας. Για την ακρίβεια, ποτέ δεν έπεσε κυβέρνηση από πρόταση δυσπιστίας. Κακώς μας την θύμισε την πρόταση δυσπιστίας όμως διότι ΔΕΝ την υποστήριξε τότε! Έστω ότι δεχόμαστε το επιχείρημα ότι τώρα δεν μπορεί να γίνει νέα πρόταση μετά από εξάνημο. Όταν έγινε η πρόταση δυσπιστίας ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ πριν την Συμφωνία των Πρεσπών, με ποιο σκεπτικό ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕ; Τότε θα προλάβαινε και τη Συμφωνία την ίδια. Όχι την ακύρωσή της, αλλά πριν καν υπογραφεί! Πάλι λοιπόν δεν μας πείθει ότι αυτό είναι το ύψιστο θέμα για τον Ζουράρι.
ΤΡΙΤΟΝ. Συνεχίζω το ίδιο σκεπτικό. Δεν χρειάζεται ΟΥΤΕ να θέσει η ίδια η κυβέρνηση θέμα εμπιστοσύνης. Σήμερα, η στήριξη της κυβέρνησης υφίσταται από 152 βουλευτές. Εφόσον αυτός ο αριθμός υποχωρήσει, και ο ΠτΔ κρίνει ότι η κυβέρνηση έχασε την δεδηλωμένη, τότε πράγματι θα δώσει διερευνητικές εντολές για νέα κυβέρνηση. Αφ’ ενός ισχύει το σημείο (1), δηλαδή η πράξη είναι ανεξάρτητη από το αποτέλεσμα, αλλά μόνο συνειδησιακή, αφ’ ετέρου έχει χαθεί στην πορεία η εστίαση του επιχειρήματος. Στόχος της απόσυρσης της εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ να προκηρυχθούν εκλογές. ΔΕΝ είναι αυτός ο στόχος. Ο στόχος είναι να ανατραπεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Ας μείνει και η ίδια κυβέρνηση. Εάν, με την απόσυρση εμπιστοσύνης, η κυβέρνηση χάσει την δεδηλωμένη για αυτό το θέμα, τότε είτε υπάρξει καινούργια, είτε γίνουν εκλογές, η συμφωνία αυτή ακυρώνεται. Η επόμενη κυβέρνηση, είτε από τον ίδιο πρωθυπουργό, είτε από την ίδια Βουλή, είτε μετά από εκλογές, δεν θα δεσμεύεται από τη Συμφωνία αυτή. Στην ακραία περίπτωση, θα πρέπει να το επανεξετάσει. Αλλά δεν θα δεσμεύεται από αυτήν. Η Συμφωνία θα έχει ακυρωθεί de facto.
ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Επανάληψη των ανωτέρω: η πράξη και το αποτέλεσμα είναι ανεξάρτητα. Ας κάνει το χρέος του και ας βρεθούν άλλοι να το στηρίξουν. Το επιχείρημα ότι «στηρίζω την κυβέρνηση σε κάτι με το οποίο διαφωνώ τόσο έντοντα και το θεωρώ υψίστης σημασία, επειδή ακόμα και αν αποσύρω την στήριξή μου θα βρεθεί κάποιος άλλος να το κάνει», το μόνο που πετυχαίνει είναι να κρατιέται στην εξουσία ο ίδιος ως κυβερνητικός βουλευτής.
ΠΕΜΠΤΟΝ. Έγιναν πολλές συλλογές υπογραφών. Μαζεύτηκαν ΠΟΛΛΕΣ εκατοντάδες χιλιάδες από τις Παμμακεδονικές μέσα σε περίοδο 4 μηνών. Πόσες υπογραφές μπορούν να μαζευτούν και σε πόση χρονική διάρκεια; Ο Χριστόδουλος μάζεψε 3 εκατομμύρια μέσα σε 10 μήνες με παρόμοιο αίτημα (να διενεργηθεί δημοψήφισμα) και η κυβέρνηση τότε αρνήθηκε καν να τις παραλάβει, ενώ ο ΠτΔ που τον δέχτηκε, τις πέταξε στα σκουπίδια αμέσως αφού τελείωσε η συνάντηση. Δεν είναι αποτελεσματικός τρόπος αυτός να ζητάς δημοψήφισμα. Επιπλέον, η Συμφωνία των Πρεσπών ΔΕΝ προβλέπει δημοψήφισμα για την Ελλάδα. Μόνο για τα Σκόπια. Εφόσον ο στόχος μας είναι να ανατραπεί η Συμφωνία των Πρεσπών, ανατρέπεται και το περιεχόμενο, και δεν υπάρχει συμφωνία για να πάει σε δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση, την οποία στήριξε ο κ. Ζουράρις στη Βουλή μία ημέρα πριν την Συμφωνία, ΑΡΝΗΘΗΚΕ να πάει σε δημοψήφισμα στην Συμφωνία αυτήν. Άρα τώρα δεν μπορεί να ζητάει ο ίδιος δημοψήφισμα. Ας το ζητούσε ΠΡΙΝ με κάποιον τρόπο. Ένας από αυτούς ήταν να στηρίξει την πρόταση δυσπιστίας. Δεν το έκανε. Και 3 εκατομμύρια υπογραφές να μαζευτούν, η κυβέρνηση δεν θα κάνει δημοψήφισμα. Δεν πείθει ότι αυτό είναι ύψιστο θέμα για τον ίδιο.


ΕΚΤΟΝ. Προβαίνει σε κινήσεις. Δεν γνωρίζουμε σε τι κινήσεις προβαίνει για συλλογή υπογραφών. Ας π ροβαίνει σε όποιες κινήσεις θέλει. Επειδή, όπως εξήγησα στο πέμπτο σημείο, οι κινήσεις αυτές είναι άσκοπες και δεν έχουν ΚΑΜΙΑ πιθανότητα επιτυχίας (δηλαδή διενέργειας δημοψηφίσματος), επιμένουμε να του ζητάμε την μόνη κίνηση που έχει ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ελπίδα επιτυχίας. Να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση. Τώρα αμέσως. Με μία απλή επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής. Τότε, η κυβερνητική πλειοψηφία θα πέσει στους 151 βουλευτές και θα αρκεί ένας ακόμη, ώστε να πέσει στους 150 και αν δημιουργηθεί ζήτημα δεδηλωμένης.
Είναι ο μόνος δρόμος κύριε Ζουράρι, εάν πράγματι το ζήτημα της Μακεδονίας είναι για σας ύψιστο θέμα.
Σε άλλη περίπτωση θα είναι σαν να υπογράψατε ΕΣΕΙΣ την επαίσχυντη αυτή Συμφωνία.
Δεν μας πείθετε κύριε Ζουράρι.
Συνεχίζουμε να καλούμε τους αναγνώστες μας να στέλνουν στον Ζουράρι το παρακάτω υλικό, ώστε να συνετιστεί. Αν κάποιος θέλει να συμπεριλάβει και ιδέες από τα παραπάνω, ας το κάνει και αυτό με επιπλέον επιστολή.
============= ================
Αν έμειναν δυο δράμια φιλότιμου στον Κώστα Ζουράρι, τότε αυτός θα είναι ένας από τους δύο που πρέπει να ανεξαρτητοποιηθούν και να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, ώστε να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.
8 απλά βήματα:
1. Μπαίνεις στο YouTube εδώ και βλέπεις το πολύ σύντομο βίντεο 2 λεπτών.

2. Μπαίνεις στην εξής διεύθυνση
https://y2mate.com
Και αντιγράφεις την διεύθυνση του βίντεο στο βήμα 1. (https://youtu.be/tO-71JISvYc)
3. Πατάς download και κατεβάζεις το βίντεο στον υπολογιστή σου.
4. Αγοράζεις ένα άδειο cd και αντιγράφεις το βίντεο στο cd.
5. Αγοράζεις έναν φάκελο και βάζεις παραλήπτη τον εξής
Βουλευτή Κώστα Ζουράρι
Αθήνα,
Βουλής 4, Τ.Κ. 10562
6. Μέσα στο φάκελο βάζεις το cd και ένα χαρτί με την ακόλουθη επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Ζουράρι,
Σας θυμίζω μια παλιά σας δήλωση. Παρακαλώ δείτε το βίντεο του cd. Ξεκινάει με την φράση σας: “Οποίος παραχωρεί όνομα, παραχωρεί έδαφος.”
Σας ζητώ να αποσύρετε αμέσως την στήριξή σας στην κυβέρνηση, ώστε να αποτραπεί η παραχώρηση ονόματος και εδάφους.
Με τιμή,
[Όνομα Επώνυμο
Διεύθυνση]
7. Πηγαίνεις στο ταχυδρομείο και στέλνεις τον φάκελο.
8. Σχολιάζεις κάτω από την ανάρτηση αυτή με τον αριθμό του βήματος στο οποίο προχώρησες. Δηλαδή, αν τα έκανες όλα γράφεις 8. Αν είσαι ακόμα στο 3 ή στο 4, γράφεις σε ποιο βήμα βρίσκεσαι. Όταν προχωράς στα βήματα, ενημερώνεις το σχόλιο αναλόγως.
9. (Προεραιτικό). Το λες και σε άλλους.
10. (Προεραιτικό). Παίρνεις και τηλέφωνο στο γραφείο του δηλώνοντας το όνομά σου και ο,τι γράφει η επιστολή. Χωρίς νεύρα ή ύβρεις.
τηλέφωνα γραφείου Ζουράρι: 210 3706239, 210 3706439

ΠΗΓΗ: Αντίβαρο


ΠΗΓΗ: https://greek1.blogspot.com/2018/06/blog-post_427.html#ixzz5JmrktlbU 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις