Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΞΥΛΟ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ… ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ (ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)


ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΣΟ ΞΥΛΟ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ…………………ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ

(ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)

Η πιο μεγάλη και η πιο ισχυρή ιστορική Τράπεζα της χώρας,
έπρεπε να κάνει μέχρι τις 30/6/18 τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό , όταν μάλιστα αφορά μεγάλη συστημική Τράπεζα, γιατί στη διάρκεια αυτής λαμβάνονται σοβαρότατες αποφάσεις .

Η τράπεζα με ανόητα τερτίπια την μετέθεσε και την προσδιόρισε για τις 26/7/18 (κατακαλόκαιρο) για να αποφύγει την κατακραυγή των συνταξιούχων μελών της στους οποίους εδώ και δέκα μήνες , έχει κόψει το επικουρικό τους βοήθημα και οι οποίοι (όσοι ήσαν μέτοχοι) είχαν εκδηλώσει την πρόθεση τους , ότι θα συμμετείχαν σε αυτήν.

Μέσα στο πακέτο των αποφάσεων της Διοίκησης , για την υποβάθμιση μιας τέτοιας σημαντικής διαδικασίας , ήταν η πραγματοποίηση της συνέλευσης σε χώρο εκτός της Εθνικής τράπεζας (Μεγάλη Βρετάνια), για πρώτη φορά στην ιστορία της , ήταν η απουσία των εκπροσώπων της Κυβέρνησης (κανένας δεν ήταν παρών), ήταν η απουσία του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών, ήταν η απουσία του διοικητή της τράπεζας Ελλάδας (για πρώτη φορά απουσιάζει), των Διοικητών των άλλων μεγάλων τραπεζών και τέλος η παντελής απουσία των μέσων μαζικής επικοινωνίας που προφανώς δεν κλήθηκαν για ένα θέμα, που είναι πάντα στη πρώτη θέση της Ελληνικής ειδησεογραφίας.

Βέβαια δεν μπόρεσαν τελικά να συμμετάσχουν στη Συνέλευση , εντελώς παράνομα, χιλιάδες συνταξιούχοι μέτοχοι αφού , τα ΜΑΤ και τα χημικά μετά από εντολή της νέας Διοίκησης των κ.κ. Μιχαηλίδη – Μυλωνά έστειλαν άλλους μετόχους στις πρώτες βοήθειες και άλλους ξυλοδαρμένους στο σπίτι τους. Πάντως από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σε συνεργασία με τον Νομικό μας Σύμβουλο (θύμα και αυτός των βίαιων επεισοδίων) , εξετάζει το ενδεχόμενο ένστασης ακυρότητας της Συνέλευσης και τυχόν ποινικών ευθυνών.

Οι 2.500 διαμαρτυρόμενοι συνταξιούχοι (όλοι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας) που παρέμειναν έξω από το ξενοδοχείο στο Σύνταγμα , έδωσαν βροντερό αγωνιστικό παρών , μέχρι τη λήξη της Συνέλευσης. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Βουλή, όπου επιδόθηκε Ψήφισμα του Συλλόγου στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και στη συνέχεια η πορεία κατέληξε στου Μαξίμου όπου το ίδιο ψήφισμα επιδόθηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Η επικύρωση της εκλογής του κ. Μυλωνά ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, δεν έδωσε τίποτα καινούργιο και αισιόδοξο στους συνταξιούχους , παρά μόνον την παραδοχή από πλευράς του , του υφιστάμενου προβλήματος και της ανάγκης επίλυσης του.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ……………. ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
Π.Λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις